Inför: Tottenham – Watford

Så mycket som det inte funnits någon titeljakt i stort sett sedan i höstas har topp fyrastriden bara blivit tajtare och tajtare, och för vår del har helgens resultat gått vår väg inför måndagens drabbning med Watford. 

Watford är inför matchen på Wembley ett av ligans formsvagaste lag, och har med tre förluster och två kryss endast två poäng på de fem senaste matcherna. Senaste mötet mellan Tottenham och Watford var på Vicarage Road i början av december, där Christian Kabasele och Heung-Min Son gjorde varsitt mål i första halvlek innan Davinson Sánchez visades ut i början av den andra halvleken. Det var under den perioden ligasvackan var i full gång med poängtapp även mot bland andra West Bromwich och Leicester.

Senast Spurs spelade i ligan var på AmEx Stadium mot Brighton, där vi fick se ett lag som påminde om det som var fantasilöst mot djupt liggande lag under början av hösten. Harry Kane fortsatte då sin jakt på guldskon med ett mål, innan Pascal Groß endast två minuter senare kvitterade på en straff som Serge Aurier orsakade. Sedan den matchen har vi även hunnit förlora en FA-cupsemifinal mot Manchester United, och mycket för matchen på måndag handlar om att hitta tillbaka till det laget som var helt förlustfria under 2018 fram till 14 april. Ett lag som även hade hittat sätt att bryta sig igenom väldigt defensiva lag.

Javi Gracia går in i måndagens match utan Younès Kaboul, Tommie Hoban, Tom Cleverley, Nathaniel Chalobah och Stefano Okaka, medan Roberto Pereyra är tveksam till spel på grund av en lättare skada i senaste matchen. Långtidsskadade och januarivärvningen Gerárd Deulofeu, som varit borta från spel sedan februari, har en chans att vara med i truppen på måndag, vilket givetvis glädjer de gulklädda supportrarna. För Mauricio Pochettino och Tottenhams del saknas två spelare. Harry Winks fortsätter rehabiliteringen på sin vristskada, medan Danny Rose är tillbaka i träning men inte redo för spel än. I övrigt finns samtliga spelare tillgängliga, inklusive Toby Alderweireld som gjorde en väldigt bra match i ligacomebacken borta på Brighton för två veckor sedan.

Watford har inte riktigt säkrat spel i Premier League nästa säsong, men har ett sexpoängsgap ned till 18:e-placerade Southampton med tre omgångar kvar att spela. För vår del vann Chelsea på lördagen mot Swansea, vilket tog dem till endast två poäng bakom oss. Laget över oss, Liverpool, var mållösa och tappade två poäng hemma mot Stoke, två väldigt viktiga poäng som ger oss en stor möjlighet att ta över tredjeplatsen innan ligasäsongen är färdigspelad. Seger mot Watford skulle ta oss till endast en poäng efter Liverpool med en match mindre spelad, och fortsätta behålla distansen ner till Chelsea till fem poäng. Det skulle ge oss tre massiva poäng i jakten om säkrat Champions League-spel. Hur som helst: COYS!

Förväntade startelvor:
TOTTENHAM: (4–2–3–1) Lloris – Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier, Dembélé – Eriksen, Dele, Son – Kane
WATFORD: (4–2–3–1) Karnezis – Janmaat, Prödl, Mariappa, Holebas – Doucouré, Capoue – Femenía, Hughes, Pereyra – Deeney

 

Skriven av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*