Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Hamad får MFF-vibbar av Bajen 2018 - och kommenterar förbundskaptenens besök

Allsvenskan

STOCKHOLM. Jiloan Hamads Hammarby slog IFK Norrköping med 2-1 under torsdagen.
Inför ögonen på Sveriges förbundskapten Janne Andersson, som fanns på plats.
- Jag hoppas han är nöjd med mig, säger Hamad till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Norrköping i spelaren ovan.

Sedan han var med på januariturnén tidigare i år har Jiloan Hamad varit öppen med att han siktar på att slå sig in i den svenska VM-truppen och i dagarna uttryckte han att han känner att han borde bli uttagen av förbundskaptenen Janne Andersson.

Därefter berättade Andersson för Nerikes Allehanda att Hamad är aktuell för VM och att han skulle se torsdagens allsvenska match mellan Hammarby och IFK Norrköping på plats. Bajen vann matchen med 2-1 och efter matchen säger Hamad följande till Fotbollskanalen om förbundskaptenens besök:

- Jag hoppas han är nöjd. Jag fick till fina kombinationer och vi hade ett bra spel. Man kan spela bra utan att göra poäng.

Annons

Mittfältaren känner att hans januariturné, försäsong och inledning av allsvenskan varit bra.

- Jag tycker ändå jag backat upp mitt snack. Det är befogat att jag vill vara med. Jag vet vad jag kan och bara det faktum att det snackas om VM-truppen är en seger för mig. För två och ett halvt år sedan låg jag där i Tyskland, i någon jävla by utanför Straubing som var fem timmar ifrån där jag bodde. Jag tog mig igenom det där och jag fick ju stöd av familjen men jag låg där själv i fyra dagar efter operationen. 

Motgången Hamad pratar om är den korsbandsskada han ådrog sig 2015.

Hammarbys start på säsongen (laget har vunnit fyra raka matcher) säger sig inte förvåna Hamad.

- Jag tror att de andra lagen kommer ta oss på allvar efter den här matchen. Det har varit mycket snack om att vi har spelat mot lag som kommer ligga i botten av tabellen. Men allsvenskan är så jämn så det finns inga lätta matcher, säger han till C More.

Annons

C More: Är ni ett topplag i år?
- I mina ögon, ja. Definitivt. Vi vill vinna varje match och vi äger vår egen framgång. Fortsätter vi jobba hårt som vi gör kan det räcka långt. Jag blir påmind om mina år i Malmö när jag är här, av den höga nivån på träningarna och matcherna.

Publicerad 2018-04-20 kl 09:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto