Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sebastian Eriksson

Kaptenen: ”Kan skita i det nu”

IFK Göteborg slog Dalkurd med 1-0. 

Men det var blandade känslor hos IFK Göteborgs lagkapten efteråt. 

– Jag är nästan lättad, säger Sebastian Eriksson, 29. 

Blåvitts lagkapten.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Sebastian Eriksson hade att göra mot Dalkurd.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dalkurd skapade de mesta och det bästa, men det var Gustav Engvall som gjorde matchens enda mål precis före halvtidsvilan. 

– Vi ledde gratis och var inte alls nöjda med första halvlek. 

Vad sa ni i paus? 

– Att vi måste höja oss. Rent taktiskt ändrade vi på lite smågrejer. Starten i andra blev lite lugnare och det kändes ganska stabilt. Men det blev panik sista 20. Vi kanske blev för rädda om segern, säger Sebastian Eriksson. 

Emil Salomonsson tyckte att ni gjorde er sämsta match så här långt. 

– Jag håller med Emil. Vi hade det tufft i dag och kom in fel. Vi gör ingen bra fotbollsmatch över 90 minuter. Men jag kan egentligen skita i det nu. Oavsett hur det såg ut i dag är jag väldigt glad över segern. Det är bara att kolla hur vårt spelschema ser ut framöver. 

”Det här är fotboll”

Dalkurd tryckte på hårt för en kvittering och hade en farlig nick precis före slutsignalen. 

– Vi måste lära oss att spela mer och inte bara skicka i väg bollen. Inte bara för att göra mål utan för att bevaka mer och hålla i bollen. Vi slutar spela och visar oss inte för varandra och då blir det jobbigt. 

Är inte den här här typen av seger den skönaste? 

– Jag är nästan lättad efter matchen. Det här är fotboll. Vi var väldigt nöjda med insatsen mot Östersund men fick noll poäng. Nu är det tvärtom. Vi är inte bedrövade men vet att vi kan så mycket mer. Det känns lite konstigt. Men en oerhört viktig seger som sagt. Och vi var tvungna att vinna i dag. Vi har många unga killar som jag tror kände lite press, man får inte glömma bort det. 

Härnäst väntar AIK borta på söndag, sedan BK Häcken hemma och Malmö FF borta. 

– Alla slår alla och det är en väldigt jämn allsvenska. Vi har chansen mot alla lag och kommer att ladda batterierna till på söndag, säger Blåvitts lagkapten.