Gå direkt till sidans innehåll
Amin Affane

”Annars hade jag aldrig kommit hit”

Amin Affane, 24, är redan en nyckelspelare i Blåvitt. 

Nu berättar han om pressen han lever med varje dag. 

– Det var därför jag kom hit, säger mittfältaren.

Amin Affane.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

24-åringen värvades från AIK i vintras och var förmodligen den som imponerade mest under försäsongen. Han har spelat till sig en ordinarie tröja, men i allsvenskan har det hittills gått knackigare. 

– Mot Hammarby (1-2) var det lite tungt, men annars har det känts bra i spelet. Vi tuggar och vi kämpar. Jag försöker lära känna spelarna utan och innan. Jag försöker göra min grej och jag gör det för laget. Vi vet att det krävs tid, även för mig. Jag hade en bra försäsong och det är lätt att tänka på det, men det är bara att kämpa ännu hårdare i allsvenskan. Det behövs verkligen, säger Amin Affane. 

Amin Affane och Mix Diskerud.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

I vintras hade han en mer offensiv position, nu är han mer tillbakadragen på det centrala mittfältet. 

– Jag ska vara lite mer speluppbyggare, en roll jag trivs väldigt bra med. Man måste tänka mycket och får inte slå bort passningar och måste jobba defensivt. Jag gillar det. Det är en bra morot för mig den här säsongen att ha den positionen. Jag hade den även i fjol i AIK, men här ska jag bygga mer spel. En härlig morot som sagt. 

”Ett privilegium” 

Även om IFK Göteborg är i början av en långsiktig process hoppas supportrarna på en hög tabellplacering redan i år. 

– Jag älskar pressen, det är därför jag spelar fotboll och annars hade jag aldrig kommit till IFK Göteborg. Det är pressen som gör att man känner att det är här vill man vara som fotbollsspelare. Det är ett privilegium att komma hit varje dag och känna att vi ska vinna varje match, för så är det i IFK Göteborg. Och då har man en enorm press på sig, säger mittfältaren. 

Efter en vinst och två förluster väntar i kväll nykomlingen Dalkurd på hemmaplan. 

– Vi ska absolut inte underskatta dem. De slog ju Östersund hemma med 3-0 och är ett väldigt bollskickligt lag. Vi ska in och göra vår gameplan och köra hundra. Vi måste vinna och prestationen måste sitta. Det är andra hemmamatchen och det är dags att ta tre poäng. Vi är väldigt laddade och fokuserade, säger Amin Affane.