Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Engvalls löfte till IFK-fansen

Gustav Engvall har fått nöja sig med två inhopp. 

Men mot Dalkurd kan han få chansen från start. 

– Jag är redo att köra på, säger anfallaren. 

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Gustav Engvalls målsättning är att flytta utomlands igen till sommaren.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Bristol City-lånet drillades ihop med Tobias Hysén på den sista träningen inför torsdagens hemmamöte med Dalkurd. Men det är ingen garanti för att han är med i startelvan, enligt tränaren Poya Asbaghi. 

– De har tränat ihop tidigare utan att Gustav har startat. Ni får se i morgon, men han blir mer och mer redo för varje match och träning som går. Han har absolut mer kapacitet nu än när han kom, säger Asbaghi. 

Engvall själv, som har ett korttidsavtal fram till VM-uppehållet, berättar att det går åt rätt håll. 

– Jag har ju känt mig ganska hemma sedan dag ett, men intensiteten börjar komma nu. Det känns bra. Sen får vi se vad Poya väljer men jag är redo. Jag har varit här ett tag nu och fått mina minuter så jag är redo att köra på, säger han.

”Har spelat bra fotboll”

Pallar du 90 minuter? 

– Det får tiden utvisa. Om jag startar så ska jag springa så länge jag kan. Om jag blir utbytt efter 50, 70 eller 90 minuter spelar ingen roll.

IFK Göteborg slog Trelleborg i premiären, men har sedan förlorat mot Hammarby och Östersund. 

Vad säger du om er start?

– Det är lite tungt. Det är ju inte den starten vi ville ha men vi har spelat bra fotboll även om vi släppt in lite för många mål. Nu ska vi stänga igen och göra lite fler mål så ska det gå bra, säger Gustav Engvall.