Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BETYG: Så snygga är superettan-lagens matchställ

Superettan

Superettan-säsongen är igång.
Fotbollskanalen betygsätter här alla superettanlags hemmaställ för säsongen 2018.

Foto: Bildbyrån

GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
IK Sirius - Halmstads BK
IK Sirius
Halmstads BK
STREAMA PÅ MÅNDAG
IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo
STREAMA PÅ MÅNDAG

Missa inte heller betygsättningen av de allsvenska lagens matchställ - den hittar du här.

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

AFC Eskilstuna

Kommentar: Det här är inte bra. Dålig orange färg, som dessutom är i två nyanser på tröjan. Dessutom en hel del reklam som sticker ut på ett dåligt sätt. Klubbmärket har också en helt annan färg. Nej, AFC, det här är tyvärr en rätt solklar etta.

IK Brage

Kommentar: Nykomlingen Brage är uppe och nosar på en trea. Men med all reklam på tröjan, där en hel del dessutom är i andra färger än grönt och vitt, blir det dock bara en tvåa. Synd, för annars tycker jag att grön tröja och resten vitt funkar rätt bra.

Annons

Degerfors IF

Kommentar: Det här är ett riktigt bra matchställ med färger som funkar mycket fint tillsammans. Just vita shorts och strumpor framhäver tröjan. Inte att underskatta heller att det är riktigt snyggt att man inte kör hela klubbmärket på bröstet utan bara järn-symbolen. En del små reklamloggor, men inget som förstör alltför mycket. På gränsen mellan en trea och en fyra, men det tippar över på det positiva här.

Falkenbergs FF

Kommentar: Gult och vitt är en lite annorlunda kombination, och även om det inte funkar klockrent sticker det i alla fall ut. Två olika gula nyanser på tröjan är ingen superhit, och det som förstör allra mest är så klart reklamen. Ett ställ som just nu är en svag tvåa, men ta bort de värsta reklamblafforna och FFF hade kunnat aspirera på mer betygmässigt.

IK Frej

Annons

Kommentar: Gul tröja och svarta byxor är inte helt lätt att lyckas med, och i Frejs fall blir det okej, men inte mer. Frej har inte så mycket reklam på tröjorna jämfört med vissa konkurrenter i serien, men en del färger på loggorna sticker ut. En klar tvåa.

Gais

Kommentar: Ett klassiskt matchställ med grönsvartrandig tröja och vita shorts och strumpor. Bra så långt, men det är för mycket detaljer som är dåliga för att Gais ska kunna få ett högre betyg än en tvåa. Precis som med många andra superettan-lag är det stora problemet reklamen, men även det vita möstret på axlarna tycker jag förstör. Hade dessutom gärna sett smalare ränder. Ni kan bättre, Gais!

Gefle IF

Kommentar: Gefle går in i sitt fjärde år med just detta ställ. Ett ställ som vore ganska snyggt - om det vore reklamfritt. Färgerna på stället framhäver de reklamloggor som man har på. Då landar jag i att det är en svag tvåa.

Annons

Halmstads BK

Kommentar: Bra blå färg och viktigt att man har nästan all reklam i vitt. Jag gillade HBK:s ställ bättre när man hade vita shorts, som i början på 2000-talet, men svart funkar helt okej. Långt ifrån en fullträff, men det behövs inte mycket mer för att vara ett av superettans bättre ställ i år.

Helsingborgs IF

Kommentar: Inga större konstigheter här. Bra färger och det blåa partiet på axlarna funkar okej. Inte alltför mycket reklam. En stabil trea.

IFK Värnamo

Kommentar: Vit tröja och blåa shorts och strumpor är en bra kombination, och det finns några tidigare upplagor av Värnamos ställ som jag verkligen har gillat. Men när jag synar den här upplagan är tröjan för mycket klotterplank av reklam för att det ska kunna bli mer än en tvåa.

Jönköpings Södra IF

Kommentar: Feedbacken blir rätt lik den som Brage fick: färgkombinationen är bra med grönt och vitt, men reklamen förstör. Framför allt strumpor och shorts ser inte alls bra ut med de olikfärgade reklamloggorna. Är inte heller säker på om jag tycker att den mörkare nyansen på axlarna är en hit.

Annons

Landskrona Bois

Kommentar: Det är inte lätt att lyckas bra med svartvitt. Landskrona har inte lyckats i år - inte ens i närheten. Inte ens utan reklam tycker jag att det här vore ett speciellt bra ställ med ett axelparti som inte passar in och lite för smala ränder. Dessutom tycker jag inte om svartvitrandiga ställ med olika färg på strumpor och shorts. Men ni har antagligen redan gissat det stora problemet jag har med det här stället: reklamen. Den riktigt lyser mot den svartvita bakgrunden. Landskrona hamnar i botten bland superettans ställ tillsammans med AFC.

Norrby IF

Kommentar: Ett ställ som funkar helt okej. Lite för många sponsorer som är staplade på bröstet/magen för att det ska kunna bli mer, men Norrby är uppe och nosar på en trea.

Varbergs Bois

Kommentar: Skräckexempel på hur reklam verkligen kan förstöra ett ställ. Reklamfri vore det här ett ganska bra ställ, men nu sänks man helt av stora, skrikiga reklamblaffor på både shorts och tröja. Klarar en tvåa i betyg med ett nödrop.

Annons

Örgryte IS

Kommentar: En fullträff! Örgryte har ett ställ med en otroligt fin färgkombination med den vinröda tröjan, de mörkblå shortsen och de vita strumporna - det är det som gör att det här matchstället får högsta betyg. Visst kan man ha åsikter om reklamen, men den förstör inte tillräckligt mycket för att det här inte ska vara en femma. Grattis, Öis, ni har svensk elitfotbolls snyggaste matchställ 2018!

Östers IF

Kommentar: Här ser man knappt tröjan för all reklam. De stora loggorna täcker nästan hela framsidan. Bedrövligt, för annars är Östers tröja rätt likvärdig med HIF:s, som fick en trea. Här gillar jag dock inte att man har vitt på axlarna i stället för blått. Klarar sig precis från att få en etta.

Kommentera gärna vad ni tycker här nedan. Kom också ihåg att detta är en subjektiv lista där mitt betyg i vissa fall kommer från någon slags abstrakt magkänsla. Jag sätter inte något betyg på grund av att jag tycker bättre eller sämre om någon klubb - och det är helt okej att tycka helt annorlunda.

Annons
Vilket matchställ tycker du är snyggast?
  • AFC Eskilstuna
  • IK Brage
  • Degerfors IF
  • Falkenbergs FF
  • IK Frej
  • Gais
  • Gefle IF
  • Halmstads BK
  • Helsingborgs IF
  • IFK Värnamo
  • Jönköpings Södra IF
  • Landskrona Bois
  • Norrby IF
  • Varbergs Bois
  • Örgryte IS
  • Östers IF
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2018-04-12 kl 12:15

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto