Mohamed Salahs 1-1-mål tog udden av Manchester City Foto: TT.

Liverpool slog ut City med 5-1 sammanlagt

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool hade med sig 3-0 till returmötet mot Manchester City i kvartsfinalen i Champions League. Laget gick säkert vidare till  semifinal efter att även ha vunnit returen – det blev 2-1 inför en bedrövad City-tränare Pep Guardiola som fick se andra halvleken från läktaren. Liverpools tränare Jürgen Klopp stod länge framför den tillresta klacken efter matchen och bara njöt av hyllningarna och log tillbaka.

På läktaren stod legendarer som Kenny Dalglish och Ian Rush med tårar av glädje.

Liverpool gick alltså till semifinal i den finaste av klubbturneringar med förkrossande 5-1 totalt. Det började annars bra för City. Redan i den andra minuten tog sig Raheem Sterling och Gabriel Jesus fram och den sistnämnde satte 1-0 och sprang fort och hämtade bollen för att jaga vidare.

– Det är rätt lag som går vidare till semifinal sett till dessa 180 minuter, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

Strax före pausen hade City 2-0 inne men målet underkändes efter offside på Leroy Sané. Guardiola blev vansinnig över beslutet och blev uppvisad på läktaren där han fick följa resten av matchen.

Firmino släckte Citys sista hopp

När Firmino utnyttjade ett Citymisstag i egen backlinje och placerade in 2-1 för Liverpool via bortre stolpen med kvarten kvar gnuggade Guardiola ansiktet i uppgivna gester. Det var Liverpools tredje seger mot ligasuveränen City den här säsongen.

Det blev aldrig spännande eftersom City aldrig fick ett 2-0-mål och när Mohamed Salah kallt lyfte in 1-1 i början av andra halvlek dog matchen en smula. I det läget behövde City göra fyra mål till för att gå vidare.

– Målet kom i rättan tid för oss eftersom de pressade oss högt, säger Salah till BBC.

Den lilla medresta Liverpoolklacken gav Salah en stående ovation när han byttes ut i slutminuterna på Eastlands.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.