Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: AFC värvar Buya Turay-ersättare från Helsingborg

Superettan

I går lämnade Mohamed Buya Turay AFC Eskilstuna.
Under lördagen presenterades ersättaren, Oke Akpoveta, från seriekonkurrenten Helsingborg.
- Vi känner oss väldigt nöjda. Han är en stark spelare, som har ett sinne för mål, säger AFC:s vd Azad Budak till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

AFC Eskilstunas anfallsstjärna Mohamed Buya Turay lämnade under fredagen klubben för allsvenska nykomlingen Dalkurd.

Det tog dock inte lång tid för klubben att hitta en ersättare.

Under lördagsförmiddagen presenterades Helsingborgs anfallare Oke Akpoveta för klubben. 26-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

- Vi har fört en dialog med spelarens rådgivare under en period. Nu äntligen föll alla bitar på plats, säger vd:n, Azad Budak till klubbens hemsida.

Akpoveta stod för åtta mål i superettan förra säsongen, men hade hade en tung höst där han kämpade med en knäskada. Nu hoppas AFC få igång anfallaren.

Annons

- Med Oke får vi in en etablerad anfallare som vi känner till väldigt väl. Han är en stark spelare som har ett sinne för mål. Dessutom jobbar han hårt för laget och är duktig i boxen. Vi känner oss väldigt nöjda med att vi har kunnat landa honom och han kommer att bidra med mycket, fortsätter Budak.

Akpoveta har under vintern varit på väg bort från HIF och besökte så sent som för ett par veckor sedan norska Mjöndalen IF. Men nu blir det alltså en flytt till Eskilstuna för den tidigare, Dalkurd- och Frej-spelaren.

Publicerad 2018-03-24 kl 12:28

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto