Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Buya Turay klar för Dalkurd: "Ska göra min grej"

Allsvenskan

Mohamed Buya Turay lämnar AFC Eskilstuna.
Anfallaren är klar för allsvenska nykomlingen Dalkurd.
- Jag är väldigt glad därför att det här var vad jag väntade på, säger Buya Turay till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Med bara en dryg vecka till den allsvenska premiären tar Dalkurd in förstärkning till truppen. Mohamed Buya Turay värvas in från AFC Eskilstuna. Anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt.

Jag är väldigt glad därför att det här var vad jag väntade på. Jag har väntat så länge på att få veta vart jag kommer att spela. Nu är jag i Dalkurd, jag är glad över att vara här. Jag ska göra min grej och göra det som är bäst för klubben, som alltid, säger Buya Turay till klubbens hemsida.

- Jag kan säga så här, att jag är precis som Dalkurd när det gäller den biten. De mål som klubben siktar mot passar mig perfekt, för jag är likadan. Jag siktar alltid högre och nu är jag i Dalkurd och vi ska sikta mot våra mål tillsammans.

Annons

Buya Turay gjorde 8 mål och fem assist på 23 matcher för AFC förra säsongen. Sportchefen Adil Kizil är mycket nöjd med förstärkningen.

- Vi är väldigt stolta som förening att veta att vi kan locka till oss spelare av den kalibern. Buya gjorde en väldigt stark säsong förra året med AFC och har bevisat under ett par år i rad att det är en väldigt duktig anfallare. Jag ser fram emot att se honom, det ska bli väldigt spännande, säger Kizil till Fotbollskanalen.

Hur nöjd är du med truppen efter den här värvningen?
- Nä men jag har varit nöjd sedan tidigare också, det är en väldigt stark grupp som vi tror på väldigt mycket. Här handlar det om att spetsa till det där framme och det känns väldigt bra.

Publicerad 2018-03-23 kl 16:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto