Seger och avancemang till kvartsfinal
Publicerad: 2018-03-17
J18
Frölunda J18 är vidare i slutspelet till nästa omgång efter två segrar mot BIK Karlskoga. Nu väntar kvartsfinalsspel.

Trots tappad 3-0 ledning i torsdags knep ett J20-förstärkt Frölunda J18 första segern i åttondelsfinalen mot BIK Karlskoga sedan Leon Lerebäck avgjort i övertid.

Returmötet lagen emellan blev inte alls lika nervkittlande som i torsdags trots att lagen följdes åt länge där Frölunda ledde med endast ett mål efter två spelade perioder. Frölunda dominerade skotten i period ett och två men trots detta stod det bara 2-1 på tavlan inför den tredje perioden. Väl där orkade inte Karlskogakeepern Albin Andersson och hans lag stå emot vilket resulterade i både 3-1, 4-1 och 5-1 efter mål av Marcus Engelsen och Ludvig Levinsson två gånger om innan BIK lyckades putsa siffrorna något i samband med deras 5-2 mål som också blev matchens slutresultat. Frölunda vinner därmed serien med 2-0 i matcher.

Tobias Johansson, huvudtränare Frölunda J18 var nöjd med sitt manskap och hur man genomfört dessa två matcher samtidigt som han hyllade Karlskoga. Vi vinner välförtjänt samtidigt som jag är imponerad över BIK Karlskoga och hur de genomfört sin säsong. De gör det svårt för oss i totalt tolv perioder under den här säsongen.

Samtidigt är jag lika imponerad över vårt spel och hur vi hanterar den här typen av matcher där vi förväntas vinna och föra spelet och visst håller vi tålamodet och är konsekventa i vår spelidé så jag är nöjd. säger Tobias.

Frölunda som var kraftig påhejade av Sektion 84 som dagen till ära besökte Frölundaborg där de bjöd på härlig klacksång gör nu inte bara Frölunda A-lag samt Frölunda U16 sällskap till kvartsfinal utan även Frölunda J20 tog sig dit efter seger i övertid mot Västerås.

Valen till kvartsfinaler i Junior SM görs på måndag morgon där Frölunda J18 ska välja sitt kvartsfinalsmotstånd och artikel kommer senare inför kvartsfinal 1.