Rutinerade JG redo
Publicerad: 2018-03-17
SHL
Valet är gjort – Johan Gustafsson vaktar målet i kvartsfinal ett.

Roger Rönnberg tvekar inte när det gäller målvaktsvalet inför kvartsfinalserien mot Malmö Redhawks.
"Allt jag har vunnit – JVM, SM, CHL – har jag gjort med JG i målet".
Johan Gustafsson reagerar så här på det tydliga beskedet:
"Det är klart att det är kul att han har förtroende".
Att 26-åringen har slutspelserfarenhet och en dokumenterad förmåga att lyfta sig när saker och ting ställs på sin spets spelar förstås också in.
"Jag ser det inte riktigt så. För mig handlar det om att vara med i varje match, men det är klart att ett slutspel ger en lite extra tändning", säger Gustafsson.

Till skillnad mot alla andra spelare granskas målvakten granskas med lupp och kikaren under den här perioden av året – på gott och ont och alltid i svart eller vitt.
"Det blir gärna lite för mycket beröm när det går bra och lite för mycket kritik när det går dåligt. Det är laget som vinner och förlorar matcher, inte enskilda spelare".

Som alla andra säsonger under senare år har Frölunda Indians flyttat ner till Scandinavium och fullt fokus ligger under helgen på kvartsfinal ett.
"Malmö är ett tufft lag att möta. Dom är skickliga på att ta sig in på kassen och vi måste se till att få bort returerna", säger Johan Gustafsson och berättar att den typen av detaljer i spelet har gnuggats under veckan:
"Det handlar om ett samspel mellan målvakt och backar och vi pratar hela tiden om vad vi vill ha ut av varandra och hur vi skall agera i olika situationer".

Kvartsfinal ett mellan Frölunda Indians och Malmö Redhawks spelas på måndag i Scandinavium, 19.00 – biljetter går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer