Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bachirou tillbaka i Östersund: "Individuellt ska MFF ha de bästa spelarna"

Svenska cupen (herr)

MALMÖ. I Östersund var Fouad Bachirou ankaret på mittfältet.
På lördag hoppas han slå ut sitt gamla lag ur svenska cupen.
- Individuellt ska Malmö ha de bästa spelarna, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Förra helgen var det Sören Rieks, den här helgen är det Fouad Bachirou. Malmö FF:s nyförvärv får tidigt beta av sin forna klubb i viktiga tävlingsmatcher, men spelarnas likheter under matcherna lär vara få. Till skillnad från Rieks har Bachirou inte märkt av något negativt från sin forna klubb efter flytten. 

- Nej, inget alls. Det är mer att vissa supportrar blev besvikna för att de ville att jag skulle vara kvar.

- Det är skillnad. Det är inget derby, det är ingen stark koppling mellan klubbarna. Sedan är det så Östersundsfans är. De supportrar laget och spelarna. De visade mig kärlek och önskade mig lycka till. Jag tror inte det blir några problem.

Annons

Hur var det att möta Malmö FF när man spelade i Östersund?
- Alla såg fram mot det, man behövde ingen extra motivation. Man mötte de senaste årens mästare. När man är i Östersund vill man visa att man är lika bra som MFF. Man vill bevisa att man spelar i en lika stor klubb som Malmö, att man kan utmana mästarna. 

Inför lördagens match har huvudtränaren Magnus Pehrsson sagt att Östersund spelar på ett sätt som ligger nära det sättet han gillar fotboll på, och Bachirou fyller i med att det egentligen bara är mindre detaljer som skiljer lagens spelsätt åt. 

- Bägge lagen vill kontrollera matcher, men Malmö är mer attackvilliga och mer kraftfulla med tanke på spelarna de har. De är starkare. Jag skulle säga att Östersund som lag och grupp är mer taktiskt medvetna. De vet hur man ska anfalla och försvara. Det är den stora skillnaden i det kollektiva. Individuellt ska Malmö ha de bästa spelarna. 

Annons

- När man kollar på hur de (Östersund) organiserar så har de alltid vara svåra att bryta ner, svåra att spela mot, svåra att skapa chanser på. Det är för att de ofta har bollen, men också för deras positionering och de har bollen även för att försvara. 

Känner du att Malmö FF ligger lite efter där?
- Nej, för Malmö släpper heller inte till mycket mål, men mentaliteten i Malmö är lite annorlunda. Man måste vinna matchen så det blir naturligt att du anfaller snabbare. I vissa matcher blir det spel från straffområde till straffområde, där du öppnar upp dig för kontringar emot. Vi kollar på det och försöker kontrollera det lite mer här. Vi gör det ganska bra och i cupmatcherna har vi bara släppt in ett mål. 

Hur nöter man då ner Östersund?
- Vi måste vara modiga och tålmodiga. Att göra det som de inte vill att vi ska göra. De är riktigt bra med bollen så man måste göra det motsatta. Vi ska ha bollen, kontrollera, inte låta dem ha bollen, och vara riktigt intensiva. 

Annons

Trots att Östersund hade matcher mot Arsenal framför sig, och trots klubbens ambitioner, så valde Bachirou i vintras att genomföra en flytt till MFF. 

- För mig var det ett steg upp eftersom jag ville utmana mig själv. Jag ville komma ut min ”comfort zone”. Jag hade gjort det bra i Östersund, och ville utmana mig själv och se om jag kunde repetera mina prestationer här. På en större scen i en större klubb med större press. Det letade jag efter. Kraven är högre här.

Efter cupmatchen mot Östersund blir det eventuellt landslagsspel för Bachirou. Han är uttagen till Komorernas landslag, som Fotbollskanalen tidigare har skrivit om, till en träningslandskamp i Marocko mot Kenya den 23:e mars. Han är dock osäker på om han åker dit. 

- Vi har inte pratat om det än. Jag har varit för fokuserad på helgens match. Efter matchen kommer jag prata med managern. Jag har fått bekräftelse (på att jag är uttagen) så vi får se.

Annons

Malmö FF möter i dag Östersund i svenska cupens semifinal. Matchen börjar 18.15 och sänds på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

Publicerad 2018-03-17 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto