Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sema om rivaliteten med MFF: "Det är lite hets"

Allsvenskan

I dag ställs Östersund mot Malmö FF i den första semifinalen av svenska cupen.
Fjolårets möten mellan lagen blev heta.
- Det är lite hets mellan klubbarna, säger Ken Sema i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Efter att ha slagit ut Gais i svenska cupens kvartsfinal ställs Östersund nu mot Malmö FF i semfinal, en match som spelas senare i dag på Jämtkraft Arena. Förra årets möten i allsvenskan blev jämna historier, med en match som avgjordes på stopptid i MFF:s favör och en som slutade oavgjort. Stämningen var också het mellan lagen i de båda matcherna.

- Det är lite hets. Jag vet inte riktigt varför det har blivit så. Vi åkte dit 2016 och vann där och spelade bra. Efter det har vi fått mycket hajp i media för att vi är ett bra lag och för att vi spelar som vi gör med Graham och Kindberg och så. Det har alltid varit något mot Malmö. Samtidigt kom de hit och det var lika hetsigt då, säger Ken Sema i podcasten Lundh.

Annons

Det var en magisk match mellan er hösten 2017 där matchen gick fram och tillbaka och Johan Dahlin räddade en straff på slutet.
- Precis, jag gjorde 2-2 på frispark i 90:e minuten och vi fick en straff som vi missade. Det blir en grej hela tiden mot Malmö, och det är bara roligt. 

Sedan fjolårets möten har ÖFK även tappat en av sina viktigaste spelare, Fouad Bachirou, till just MFF.

- Jag var inte så överraskad. Jag och han är bra vänner. Jag visste att han ville gå. När det kom upp att det var Malmö kan jag förstå hur han tänkte. Det är kallt här, och det finns inte så mycket att göra. Samtidigt har han varit här i tre år och spelat mycket, men han kände att han ville vidare. Han är inte så ung längre, och någonstans måste man också tjäna pengar, och det gör han i Malmö. Jag förstår honom. Men jag skulle nog inte göra samma sak, säger Sema.

Annons

Ni har tappat lite spelare mot i fjol, med Somi och så. Hur känner du att ni står er?
- Rätt bra. De nya spelarna som har kommit in har gjort det bra. Det kommer från superettan och är lite oprövade, men de kommer in i det. Det kommer nog bli bra.

Fakta

185 - Ken Sema

Avsnitt 185 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ken Sema. Östersunds landslagsman talar om drömmen att få spela VM för Sverige, att en chans att nå VM i Ryssland bidrog till att han valde att stanna i allsvenskan, om när Kongo-Kinshasa hörde av sig om landslagsspel, att han siktar på La Liga och Premier League direkt, att ÖFK vill förlänga med honom, att Arsenal var skakat på Emirates vid 0-2 och att ÖFK når Champions League är inte längre något orealistiskt.

Sema berättar om tränaren Graham Potters storhet, om tränarens emellanåt uppflammande ilska, om breven till spelarna på morgonen inför cupfinalen, om känslan att sänka ”sin” klubb IFK Norrköping i finalen, om hur det är att ha en ordförande som Daniel Kindberg och om betydelsen att bo in en stad med få saker som stör fokusen på fotboll.

Ken Sema talar även om stödet från föräldrarna, om när IFK Norrköping dumpade honom utan att höra av sig och han skrev in sig på arbetsförmedlingen, om hur pappan ringde runt och jagade en klubb, om styrketräningen som gav honom fysiken och om relationen med Janne Andersson i dag.

Publicerad 2018-03-17 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto