Luleå hämtade sig aldrig från Brynäs chocköppning

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs chocköppnade mot Luleå i den avgörande åttondelsfinalen och gjorde två mål med 20 sekunders mellanrum. Luleå kunde aldrig riktigt hämta sig och förlorade tillslut matchen med 4-2.

– Katastrofal inledning av oss, säger Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund till CMore.

Efter två heta åttondelsfinaler, där bortalaget vunnit i båda matcherna var det även bortalaget som öppnade starkast i tredje och avgörande mötet.

Brynäs chocköppnade mot Luleå och hade redan efter fyra minuters spel 2-0 efter 8-0 i skott. Juuso Ikonen öppnade målskyttet för Brynäs och bara 20 sekunder senare kom bortalagets andra mål efter en märklig sitation.

Ryan Gunderson styrde in Jesper Jensen retur med sin klubba från en nästan obefintlig vinkel. Trots att det inte var några målvaktstavlor vid målen valde Luleå att byta ut sin målvakt Filip Gustavsson till Joel Lassinantti.

Noll skott på mål

Luleå hade stora problem inledningsvis, framförallt framåt. Det skulle dröja nästan tolv minuter innan hemmalaget hade sitt första skott på mål. Luleå förbättrade sitt spel i slutet av första perioden, men målen uteblev. Istället utökade Brynäs sin ledning tidigt i andra perioden då Juuso Ikonen hittade nät för andra gången i matchen.

Luleås Emil Larsson reducerade i mitten av andra och i efterdyningarna av ett Luleåpowerplay kom även 2-3 för hemmalaget. De sista tio minuterna av matchen blev en galen forcering där hemmalaget som jagade en kvittering.

Hemmalaget tog ut målvakten med drygt två minuter kvar, men lyckades inte heller då att trycka dit pucken, istället kunde Brynäs Linus Ölund sätta slutresultatet 4-2 i tom kasse.

– När vi har spelat riktigt bra har vi visat att vi kan slå vilket lag som helst. Vi har pratat om att ta fram vårt bästa jag i varje match, vilket vi har gjort i de här tre matcherna, säger Brynäs Linus Ölund till CMore.