Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Kalmar-fansen rasar mot styrelseledamot som sponsrar Öster: "Bör be om ursäkt"

Allsvenskan

Richard Teern sitter i Kalmar FF:s styrelse - och sponsrar nu även rivalen Östers IF genom Ica Borgholm.
Det får KFF:s supporterunion att ilskna till.
"Vi anser att Richard Teern bör avsluta sitt och Ica Borgholms samarbete med Östers IF med omedelbar verkan samt be om ursäkt till styrelsen och föreningens lojala supportrar", skriver supporterföreningen.

Foto: Bildbyrån

Richard Teern är styrelseledamot i Kalmar FF och driver även livsmedelsbutiken Ica Borgholm på Öland. Nu står det klart att Teerns Ica-butik kommer sponsra KFF:s rival Öster.

- Jag hoppas verkligen få se Öster spela derbyn mot Kalmar FF. Då vore jag extremt lycklig, säger Teern till P4 Kalmar.

Teerns sponsring av Öster får nu Kalmar FF Supporterunion att ilskna till. I ett långt öppet brev på sin hemsida uppmanar man Teern att bryta sponsringsavtalet mot Öster.

"Ur ett supporterperspektiv är Richard Teerns agerande ytterst beklagligt. Som ledamot i Kalmar FF:s styrelse är det hans ansvar att föreningen har de absolut bästa förutsättningarna som är möjliga för att kunna bedriva en framgångsrik fotbollsverksamhet. Genom att direkt bidra till ett konkurrerande lags verksamhet anser vi att han även motarbetar den förening som han själv är med och leder", skriver man bland annat i det öppna brevet.

Annons

Supporterunionen vill också ha en ursäkt från Teern.

"Kalmar FF är Smålands Stolthet. Vi är det enda allsvenska laget i Småland. En position som innebär att vi är laget som unga talanger i ett väldigt stort geografiskt område söker sig till för att kunna nå spel i Sveriges högsta division. Och dit har vi inte kommit av en slump, utan för att vi arbetat tillsammans - sponsorer, supportrar och spelare och ledare. Därför anser vi att Richard Teern bör avsluta sitt och Ica Borgholms samarbete med Östers IF med omedelbar verkan samt be om ursäkt till styrelsen och föreningens lojala supportrar. Hans agerande har bidragit till att skada föreningens varumärke och supportrarnas förtroende för densamma", skriver man.

Kalmar FF:s ordförande Johan Assarsson kommenterar situationen så här för 24kalmar.se:

Annons

- Första tanken som slog mig var: varför Öster av alla lag? Självklart blev jag förvånad och vi har inget fast regelverk när det gäller sponsring, vilket vi kanske borte haft.

- Vi får titta på det här och ta upp det till diskussion i styrelsen och värdera därefter hur vi ska göra.

Fotbollskanalen har försökt nå Richard Teern.

Publicerad 2018-03-16 kl 18:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto