Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK Fotboll

Beskedet: Sundgren mot derby-comeback

AIK ställs mot Djurgården på söndag i semifinalen av svenska cupen.

Då går försvararen Daniel Sundgren mot en comeback.

– Daniel är med all största sannolikhet med, säger Rikard Norling.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Det var i slutet av oktober, inför AIK:s sista hemmamatch för säsongen mot IFK Göteborg, som den otäcka nyheten kom. AIK-försvararen Daniel Sundgren hade drabbats av andningssvårigheter under natten till lördagen och fördes akut till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Tillbaka i ordinarie träning

Diagnosen som ställdes då var att högerbacken drabbats av lungemboli, blodpropp i lungorna. Han har sedan dess sakta men säkert stegrat träning och under AIK:s träningsläger i Dubai var han med på allt utom spelet då kroppskontakt kunde förvärra läget. 

Den 6:e mars släppte AIK nya glädjande besked gällande Sundgren. Försvararen fick klartecken att delta under ordinarie träning med resten av spelartruppen. Den senaste utredningen visade att den tidigare lungproppen löst upp sig och att spelaren nu har en normal lungfunktion, meddelade AIK i ett pressmeddelande.

Norling med glädjebesked

På söndag ställs AIK mot Djurgården i ett laddat Stockholmsderby i semifinalen av svenska cupen. Då lämnar AIK:s tränare Rikard Norling glädjande besked.

– Vi kommer att fatta ett beslut. Med all största sannolikhet kommer Daniel att vara med, säger Rikard Norling till SportExpressen.

Norling om truppläget:

- Vi har börjat vår förberedelse inför matchen i dag med spelarna i går förbigår, i ledarstaben. Vi har haft en träning nu på Friends arena. Vi har Kofi Adu som är avstängd, det har vi att förhålla oss till. Vi har anledning att formera om mittfältet i förhållande hur vi har startat upp och har spelare som spelat i den rollen tidigare, som till exempel Kristoffer Olsson, men också fina alternativa på de andra positionerna. Konkurrenssituationen är levande, säger han.

Hur är skadestatusen i övrigt?

– De som är ute ur spel är Joel Ekstrand, på grund av underkroppsskada, och Jesper Nyholm förstås. Kofi Adu är avstängd, bortsett från det är ingenting här och nu exkluderat, säger AIK:s tränare. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.