Premiär för Mattsson
Publicerad: 2018-03-15
SHL
25 år, förhållandevis rutinerad, men inget SM-slutspel ännu.

Den första SM-kvartsfinalen mot Malmö närmar sig och för Johan Mattsson är det något nytt. Kvalserie, ja, men inget slutspel.
– Det skall bli kul och lite speciellt att spela mot samma lag hela tiden, säger den Huddinge-fostrade målvakten och förklarar skillnaden mellan serielunk och knockout-tider:
– Det går ju inte att slappna av under den här delen av säsongen, oavsett om man står eller inte. Man måste vara på hugget, träna rätt och hålla fokus.

Att vara målvakt är alltid en utsatt position och än mer så under ett slutspel. Skillnaden mellan hjälterollen och syndabocken är ibland hårfin.
– Egentligen är det ingen skillnad mot serien och det är så man måste tänka. Det är 60 minuter hockey det handlar om, förklarar Johan Mattsson, men antyder ändå att nivån på allt höjs ytterligare ett snäpp:
– Det är klart vi scoutar våra motståndare lite mer, men det är samtidigt ett spel. Dom vet att vi analyserar mera och försöker säkert hitta på något annat istället.

Johan Mattsson gick av skadad mot Växjö för en dryg vecka sedan, men det såg allvarligare ut än det var. 25-åringen har varit på is hela den här veckan och diagnostiserar sig själv så här:
– Det blir bättre och bättre för varje dag och jag är matchklar.

Frölunda Indians möter Malmö i kvartsfinal ett på måndag (19 mars), nedsläpp 19.00 – biljetter till matchen går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer