Milner om sina träningsrutiner

Bild till nyheten Milner om sina träningsrutiner
Slitvargen James Milner menar att det är viktigt att avsluta träningsdagen med en positiv känsla och veta när man ska pressa sig själv lite extra.

I en intervju med FouFourTwo öppnar engelsmannen James Milner upp sig om hur han lägger upp sin träning och hans personliga träningsrutiner. 

– Om du tränar en eller två dagar efter en match, se då till att ta det lugnt. Om vi spelar på lördag har vi träning på måndag, då kan du fortfarande känna dig lite stel. Därför är det viktigt att inte träna med full intensitet så tätt efter en match. Lite jogging några enkla övningar och stretching är allt vi gör. Iden med första passet för veckan är att återhämta dig från helgen och förbereda dig för veckan som kommer. 

– Onsdagar är mycket intensivare och då jobbar vi mer med taktik, laget och hur motståndarna kommer spela. 

– Det är viktigt att komma ihåg att det är lika viktigt att träna lagets organisation och uppbyggnad i spelet som fitness. Detta kan vara något icke-professionella klubbar förbiser men en sak är säker, oavsett vilken nivå du än spelar på, ett lag med bra organisation gör nästan alltid bra ifrån sig.  

Milner själv sitter alltid på en cykel 15 minuter innan uppvärmningen börjar och även efter träningen gör Milner en extra insats. 

– Jag stannar ibland kvar efter träningen och tränar avslut och straffar. Det är en skön känsla att sätta bollen i målet några gånger. Precis som med matcher kan man ha mindre bra träningar och då är det skönt att stanna kvar och skjuta bollen in i målet några gånger. Det är viktigt att avsluta med en positiv känsla. 

Efter träningen äter Milner proteinrik kost med kolhydrater och grönsaker. Milner berättar även att han utövar viss styrka med fokus på kärnmuskulaturen. 

Källa: fourfourtwo.com, liverpool.no


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer