Nikola Djurdjic och Erkan Zengin klara för Hammarby. Foto: Bildbyrån

Zengin klar för Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen höll Hammarby Fotboll presskonferens för att meddela att det nu är klart att Erkan Zengin och Nikola Djurdjic kommer att representera klubben.

Tre veckor före den Allsvenska premiären presenterar Hammarby fotboll två nya spelare. Och en av dem är Erkan Zengin som alltså återvänder till klubben han lämnade 2008. 

– Jag är 32 år och känner att jag kan ge mycket för Hammarby. Jag vill inte komma hit när jag är 34, utan nu när jag fortfarande är i bra form. Det känns bra att komma hem ,säger Zengin under presskonferensen.

Zengin och Hammarby är överens om ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaruppehållet. 

– Jag har skrivit på ett kontrakt över fem månader sedan får vi prata vidare efter de här matcherna, säger Zengin.

Ikonen tillbaka

Hammarbys sportchef Jesper Jansson är nöjd med att ha landat de båda nyförvärven även om Zengins avtal bara vara i några månader.

– Vi kommer att föra diskussioner under hela tiden nu, vi vill ha spelare i vår trupp som har ambitioner. Kvalitet kostar men jag tycker alla har varit tillmötesgående i det här. Vi är mycket nöjda.

Zengin har med sin historik i klubben blivit en populär spelare hos fansen och ska nu tio år senare återigen dra på sig Hammarbytröjan.

– Jag har spelat här i 12 år och det känns skönt att vara här.

Nikola Djurdjic kommer närmast från spel med danska Randers men har ett förflutet i Allsvenskan. 2012 representerade han Helsingborg och 2015 Malmö FF. Men nu har han alltså skrivit på ett ettårskontrakt med Hammarby. 

– Det kommer att bli riktigt roligt att gå ut och spela när allt drar igång, säger Nikola Djurdjic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.