Gå direkt till sidans innehåll
Hammarby IF

Stjärnduon klar för Hammarby

Hammarby rustar inför en ny allsvensk säsong med två stjärnvärvningar.

I dag blev Erkan Zengin och Nikola Djurdjic presenterade av klubben. 

– Det känns spännande att komma till en storklubb, säger Djurdjic.

Nikola Djurdjic och Erkan Zengin
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Erkan Zengin på presskonferensen
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I går kunde SportExpressen rapportera att Hammarby får in tunga landslagsmeriter inför allsvenska premiären. Erkan Zengin, en av Erik Hamréns mest betrodda på ytterpositionen, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över sommaren. 

Zengin blev presenterad tillsammans med ett annat nyförvärv, Nikola Djurdjic, på en presskonferens under tisdagsmorgonen.

Zengin klar för Hammarby

– Jag vill tacka styrelsen för ett hårt arbete under de senaste veckorna. Det känns fantastiskt att vara här. Jag är här för att göra mitt bästa för Hammarby, nu är jag i min bästa ålder och har mycket att ge för Hammarby. Jag tog det här beslutet för en månad sedan efter en lång kontakt med Jesper Jansson. Jag ville inte komma hit när jag var 34-35, utan komma hit när jag är som bäst. Nu ska jag prestera och visa att jag håller. Det känns riktigt skönt måste jag säga att komma hem efter nio år i Turkiet, säger Zengin. 

– Mitt kontrakt är skrivet på fem månader. Sedan är det upp till mig och klubben att se vad som händer.

"Visar vad vi vill"

Djurdjic kommer senast från danska Randers. 

– Det känns bra att vara här. Jag kommer från Serbien och har varit ute i Europa i nästan tio år. Den senaste tiden har jag varit i Danmark, och jag tycker att skandinavisk fotboll är bra för mig, efter mina år i MFF och Helsingborg där jag firat stora framgångar, säger han. 

Sportchef Jesper Jansson menar att dubbelvärvningarna av Djurdjic och Zengin kommer att skicka signaler till både supportrar och rivaler. 

– Med de här två spelarna visar vi vad vi vill med klubben, säger Jansson. 

Djurdjic blickar framåt efter en tuff tid

Nikola Djurdjics tid i danska Randers blev ingen succé. En skada satte stopp för hans framfart och oftast fick han spela på fel position. 

– Tiden i Randers var väldigt dålig. Jag fick en tuff start med en skada, och så blev jag felbehandlad av en läkare och förlorade två månader när jag kom till Randers. Det var okej fram till sommaren, men efter det genomgick klubben många förändringar, det var en turbulent tid, säger Djurdjic till SportExpressen.

– Jag måste erkänna att jag inte gjorde bra ifrån mig, vilket även gäller för resten av laget. Det var det törsta problemet för mig, tittar man på statistiken så ser det inte bra ut. Men samtidigt spelade jag bara fyra matcher som anfallare, det var mitt största problem. Jag fick spela på fel position vilket var frustrerande. För mig personligen var det bra.

Djurdjic om samtalen med Billborn

Hur är formen nu?

– Jag fick en hel försäsong med Randers men jag har tränat privat med en tränare under den senaste månaden. Jag behöver nog någon vecka för att träna med boll och komma i gång igen. 

SportExpressen träffar Hammarbys Nikola Djurdjic.
Foto: ANEL AVDIC.

Det märks att Djurdjic är lättad över att ha gjort klart med en ny klubb. Han berättar att han är glad över att det blev Hammarby och att han haft is i magen inför det här klubbvalet, detta eftersom att han tagit en del felbeslut tidigare i sin karriär.

– Det är kul att vara här, det känns spännande att komma till en storklubb. Så fort jag bröt kontraktet med Randers fick jag ett samtal av Jesper Jansson. Han berättade att han var intresserad och vi har firat framgångar tillsammans förut, säger han.

– Jag har tagit ett par felbeslut genom åren tidigare gällande klubbar, därför valde jag att vänta längre den här gången för att fatta ett bra beslut. Jag har firat stora framgångar i Sverige tidigare och känner till ligan väl, så det är ett rätt steg. 

Har du haft kontakt med Stefan Billborn?

– Ja, vi träffades för ett par veckor sedan. Vi pratade om idén om att gå till Hammarby och hur Stefan vill använda mig. Tittar du på helhetsbilden så passar det här mig väldigt bra. Jag vet vad alla förväntar sig av mig.

Djurdjic: "Älskar att spela under press"

Förväntningarna är skyhöga från supportrarna. Men det stör inte serben, som snarare trivs med att spela under press. 

– Pressen finns där naturligtvis men jag tycker om det. Jag älskar det. Pressen har alltid gjort mig bättre under karriären och det skrämmer mig inte. Jag ser snarare fram emot att kliva ut på planen framför fullsatta läktare.

Vad säger du om derbyna?

– Jag känner till derbyna väl. När jag spelade för MFF och Helsingborg så kollade man på matcherna hemma. De betyder mycket för supportrarna och jag vet om att det finns en viss tradition mot Djurgården i de här matcherna, haha. Det är de bästa matcherna du kan spela i Sverige och jag ser även fram emot att möta Malmö FF. Det kommer bli speciellt. 

Nikola Djurdjic tillbringade en kort sejour i serbiska storlaget Partizan Belgrad säsongen 2016-17. Tiden på Balkan blev framgångsrik där han bland annat mäktade med en assist i derbyt och fick avsluta med att vinna titeln.

– Mitt bästa minne är assisten i Belgrad-derbyt, vi vann och ryckte i ligan. I slutändan vann vi titeln. Säsongen var ett misslyckande för att vi inte tog oss till gruppspelet i Europa League, för det är vad det handlar om i slutändan i Serbien. 


Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.