Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sema avslöjar Potters ilska: "Hemma ska vi fucking vinna"

Allsvenskan

Östersund vände underläge till seger mot Paok i Europa League.
I podcasten Lundh avslöjar Ken Sema Graham Potters reaktion efter det första mötet.
- Graham röd i ansiktet av ilska och sade: ”Hemma ska vi fucking vinna”, säger Sema i podden.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Östersunds Europa-äventyr tog slut i och med dubbelmötet med Arsenal. Men innan dess hann laget med att slå ut storlag som Paok och Galatasaray ur turneringen. Mot just Paok vände laget en 3-1-förlust till avancemang hemma i Östersund och i podcasten Lundh berättar Ken Sema nu om Graham Potters ilska efter förlusten i Thessaloniki.

- Det var en stor match. Vi kom till Grekland och kände att vi var med. Det blev 1-3-torsk. Där och då kände jag att de var bra. Det var en nivå till, och jag kände att vi inte var så bra ännu. Det var roligt, för efter den matchen var Graham röd i ansiktet av ilska och sade: ”Hemma ska vi fucking vinna”. Det var bara så det skulle vara. ”Jag kommer göra min läxa, ni måste göra er”. Det var inga sura miner över att vi hade spelat dåligt och att vi inte gjort det vi skulle, det var mer att vi skulle göra allt på vår hemmaplan eftersom det är där som vi är som bäst.

Annons

Sedan spelade ni gruppspel. Hur mycket av kraften tog det från allsvenskan, för ni kom av er lite i allsvenskan och missade en Europaplats?
- Det blev lite så eftersom vi inte riktigt var vana vid att spela så mycket som vi har gjort. Jag var skadad under en tid där på sommaren runt maj med en fotskada som gjorde att jag inte riktigt var i slag 100 procent. Ett tag var jag inte med så mycket i allsvenskan. Det kändes till slut som att jag bara spelade Europa League. Jag spelade bara torsdagar, det var inga helgmatcher för mig. Det handlade bara om återhämtning för att kunna spela igen på torsdag. Vi roterade mycket som lag. Hemma mot Djurgården var det nio ändringar, men ändå vann vi med 2-1. När det väl blev mycket kunde det svalna av lite i allsvenskan, och vi tappade onödiga poäng som vi inte skulle göra. Samtidigt gick det bra för oss i Europa League. Det var där vi hade som mål att komma vidare.

Annons

Är det svårt att hantera det dubbla? Just i Europa League spelar man ofta torsdag, det blir ett väldigt komprimerat schema?
- Det är tufft att spela torsdag-helg. Men vi hade många spelare i truppen, och det var positivt för då kunde vi rotera mycket. De som inte hade fått spela fick chansen i allsvenskan att spela. Det var båda bra och lite sämre, om man ser till att vi inte var så bra i serien som vi hade velat.

Fakta

185 - Ken Sema

Avsnitt 185 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ken Sema. Östersunds landslagsman talar om drömmen att få spela VM för Sverige, att en chans att nå VM i Ryssland bidrog till att han valde att stanna i allsvenskan, om när Kongo-Kinshasa hörde av sig om landslagsspel, att han siktar på La Liga och Premier League direkt, att ÖFK vill förlänga med honom, att Arsenal var skakat på Emirates vid 0-2 och att ÖFK når Champions League är inte längre något orealistiskt.

Sema berättar om tränaren Graham Potters storhet, om tränarens emellanåt uppflammande ilska, om breven till spelarna på morgonen inför cupfinalen, om känslan att sänka ”sin” klubb IFK Norrköping i finalen, om hur det är att ha en ordförande som Daniel Kindberg och om betydelsen att bo in en stad med få saker som stör fokusen på fotboll.

Ken Sema talar även om stödet från föräldrarna, om när IFK Norrköping dumpade honom utan att höra av sig och han skrev in sig på arbetsförmedlingen, om hur pappan ringde runt och jagade en klubb, om styrketräningen som gav honom fysiken och om relationen med Janne Andersson i dag.

Publicerad 2018-03-15 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto