Mästaren utslagen i stökig match: ”Det såg inte bra ut”

0:32 min

Regerande svenska mästaren HV71 är utslaget. Linköping vann en stökig match på hemmais (3–2) och det blev totalt 2–0 i matcher för östgötarna i åttondelsfinalen.

Linköping slog HV71 (3–2) hemma i Saab Arena och regerande svenska mästaren får förbereda sig inför en ny säsong. Redan före kvartsfinalerna påbörjats. 

Att det var en match som gällde mycket märktes redan före nedsläpp då det utbröts ett slagsmål där ett stort antal spelare var involverade. 

– Det var fyra-fem spelare från vardera lag. Sylvegård (Emil) och Bibic (Almen) från LHC och Persson (Christoffer) och Figen (Robin) i HV71 som köttade på och pucklade på varandra, sa Radiosportens expert Challe Berglund.

Sedan började de skjuta puckar på varandra. Bibic drog en puck som kunde träffat Zanetti i ansiktet. Han var inte beredd på den utan stretchade. Det såg inte bra ut. 

Linköping hade 1–0 efter första perioden sedan Mathis Olimb styrt in pucken efter 16.01. 

I slutminuten tvingades HV-stjärnan Lawrence Pilut färdas ut på bår efter en tackling. Tacklingen tog illa och klubben meddelade snabbt att det rörde sig om en hjärnskakning.

Lawrence Pilut har ådragit sig en hjärnskakning efter tacklingen och är nu på väg till sjukhus för undersökning 

Linköping hade 3–1 inför tredje perioden och 23 sekunder från slutet reducerade Max Wärn – ett mål som hann ge lite nerv i matchen, men närmare kom inte HV71 som alltså är utslaget.

– HV hade inte fokus på rätt saker och drog på sig ett antal dåliga utvisningar, vill jag påstå. I tredje när man ska äta sig ikapp såg man kraftlösa ut, säger Challe Berglund. 


 

Linköping-HV71 3-2 (1-0, 2-1, 0-1) 

Första perioden: 1-0 (16.01) Mathis Olimb (Adam Ginning, Ken Andre Olimb).
Andra perioden: 2-0 (4.44) Chad Billins (Nick Sörensen, Tony Mårtensson) spel fem mot tre, 2-1 (11.12) Bill Sweatt (Kevin Stenlund, Max Wärn), 3-1 (15.42) Kristian Näkyvä (Tony Mårtensson, Sebastian Karlsson).
Tredje perioden: 3-2 (19.37) Max Wärn (Martin Thörnberg, Mattias Tedenby).
Skott: 34-39 (17-15, 9-16, 8-8).
Publik: 6 709.

Linköping vidare till kvartsfinal efter 2–0 i matcher.