Harry Kane skadade foten i en kollision med Bournemouths Asmir Begovic. Foto: Bildbyrån

Kane tillbaka om en månad

Uppdaterad
Publicerad

De första uppgifterna tydde på en lång väg tillbaka för Tottenhams målkung Harry Kane, men engelsmannen tycks kunna vara tillbaka redan om en månad.

Det var i helgens match mot Bournemouth som Harry Kane kolliderade med Asmir Begovic och gjorde illa foten. De första rapporterna indikerade att Kane, som just nu leder skytteligan i Premier League tillsammans med Mo Salah, kunde få problem att komma tillbaka i tid till VM i Ryssland i juni.

Nu bekräftar Tottenham att Kane dragit på sig en ledbandsskada i foten men att han väntas vara tillbaka i träning redan om en månad. Detta betyder att VM inte är i fara för Kane.

Det är inte första gången Kane dragit på sig en fotskada, både 2016 och 2017 ådrog han sig liknande skador och var då borta sex respektive fyra veckor.

24-åringen har gjort 35 mål för sitt Tottenham under säsongen och hade chans på sin tredje raka skytteliga-vinst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.