Spurs U18 utslagna i CL-cupen, men nu vinner vi Engelska cupen

Tottenhams akademilag (U-18 lag) åkte under gårdagen på stryk mot Porto i UEFA Youth Leagues kvartsfinal med 2-0.

Spurs ynglingar mötte ett defensivt och kliniskt Porto som ställde upp med fem försvarare och lyckades på det sättet döda matchen redan i första halvlek. Två mål gjorda på dels en hörna och det andra skapades av ett individuellt misstag, gjorde att uppförsbacken blev för stor för Spurs. Tränaren Scott Parker var ändå nöjd efter matchen och menade att laget först klarat sig vidare i en grupp med Real Madrid och Dortmund för att sedan straffa ut Monaco i åttondelsfinalen. Han fortsätter och berätta att denna erfarenhet ger grabbarna en liten mindre språngbräda upp till A-laget och att erfarenheten var än mer viktig.

 

I U-18 serien går det något tyngre för laget som parkerar på en sjundeplats, 6 poäng upp till fjärdeplatsen. Chelsea leder med stor stil medan Arsenal och Southampton skapat ytterligare ett glapp ner till övriga lag. En tanke här är liksom historian om Spurs, att europaspelet varit något roligare än den inhemska ligan?

Någon att inte förglömma är att till denna säsong uppfann F.A. en ny inhemsk cup för de 24 bästa U-18 lagen som fick namnet under 18 Premier League cup. Dessa 24 lag lottas in i sex olika grupper där alla ettor samt de två bästa tvåorna går vidare till kvartsfinal.

Spurs lottades in tillsammans med Leicester, Fulham och Aston Villa  och lyckades ta sig vidare från gruppen med en vinst och två förluster, (2-1, 1-2 och 4-1 i samma ordning).

Väl i kvartsfinalen fick man möta ett Liverpool som man lätt avfärdade med 4-0 och lottades givetvis mot Arsenal hemma på Hotspur Way den 17e februari. Ett Arsenal som gått bra i ligan och hade en viss plusstatistik mot Spurs. Dock blev matchbilden helt annorlunda och slutresultatet 4-1 var enligt rapporterna lite i underkant. Spurs är i final i under 18 premier League Cups första säsong. Den finalen spelas på söndag mot ett, i ligan, överlägset Chelsea som också är regerande ligamästare för U-18. En tuff nöt att knäcka alltså. Man spelar samtidigt ikväll mot Swansea och jag tvivlar på att Parker har lika många rotationsspelare som A-laget men det vore väl till sin fördel att vila några framstående spelare? Dock finns det ju lite nya erfarenheter att ta av i detta lag och förhoppningen är att spelarna kan hålla uppe inspirationen i en cupfinal mot giganterna Chelsea.

 

Bortser vi från en medioker ligasäsong hittills för akademin så kan vi ändå se att framtiden verkligen är liljevit. Kvartsfinal mot Porto och final mot Chelsea i cupen. Sämre statistik kan ungdomsakademin ha denna säsong och det ska bli spännande att följa laget framöver.

 

COYS

 

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*