Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FEM SPANINGAR: Därför skyddade Norling Linnér efter matchen

Allsvenskan

AIK tog sig till semifinal efter 2-0 mot Örebro. Tarik Elyounoussi gjorde mål för tredje matchen i rad.
Här är Fotbollskanalens Andréas Sundbergs fem spaningar från matchen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

AIK enkelt vidare - men tufft utan Adu
AIK hade ett övertag innan Örebros utvisning som kom efter 26 minuter. Övertaget blev inte mindre med en man mer. AIK kontrollerade matchen och släppte bara till en ÖSK-chans, som i den 70:e minuten kom efter en fast situation.

Enoch Kofi Adu och Kristoffer Olsson gjorde båda en bra match och hade full kontroll på det centrala mittfältet, bakåt var Haukur Hauksson, Per Karlsson, Jesper Nyholm och inhoppande Alexander Milosevic stabila även om det ska tilläggas att man inte sattes på några större prov.

Innan utvisningen försökte ÖSK spela sig igenom AIK och det såg okej ut ett par gånger. Men laget hade defensiva problem, vilket vi kommer till i nästa punkt, och efter utvisningen hade man ingen chans. Bortalaget saknade båda sina centrala mittfältare, Nordin Gerzic och Johan Mårtensson, som startade mot IFK Norrköping och det påverkade.

Annons

Nu väntar derby och Djurgården i semifinal och då tvingas AIK att klara sig utan sin nyckelspelare Enoch Kofi Adu som är avstängd. Det är ett rejält avbräck och det blir intressant att se hur man klarar det.

En vänsterkant som läckte 
Örebro hade problem på sin vänsterkant med Sebastian Ring och Victor Sköld och AIK kom igenom flera gånger. Speciellt i första halvleken blev det farligt flera gånger.

Så även vid 1-0-målet. Nahir Besara försökte slå en rak passning till Kennedy Igboananike som inte klarade att hålla emot utan Per Karlsson bröt och gick framåt. Pass till till Nabil Bahoui som i sin tur slog en oerhört fin passning mellan ÖSK:s mittback och Sebastian Ring. Snabbe Robert Lundström, som gjorde en bra match, kom igenom, släppte snett bakåt till Tarik Elyounoussi som placerade in 1-0. Snyggt och snabbt anfall av AIK, svagt försvarsspel av Örebro.

Annons

Tre för Elyounoussi och Stefanelli
Tarik Elyounoussi levererar. Mot Örebro avgjorde han med sitt 1-0-mål. Det var tredje cupmatchen i rad som Elyounoussi gjorde mål. Viktigt för AIK med poängspelare. Elyounoussi var kvick, teknisk och visade bra speluppfattning. AIK:s bäste spelare offensivt.

Inte lika kul för Stefanelli. Anfallaren hade inte fått starta i de två tidigare cupmatcherna och mot ÖSK fick han inte ens komma in (Stefan Silva kom in före). Oväntat med tanke på Stefanellis fina höst förra året.

Lider med Nyholm som lär missa hela säsongen
Skadan såg för jäklig ut. Bilderna var obehagliga. Michael Omoh hann inte fram i duellen och sträckte ut sitt ben och stämplade till Jesper Nyholms ben. Båda piporna i benet rakt av. För jäkligt och lider med Nyholm. 

Det var tydligt att det tog hårt på lagkamraterna. Enoch Kom Adu föll ner på knä och såg ut att börja gråta och ledare fick prata med honom. 

Annons

Hoppas att operation och allt går bra och att han snart är tillbaka igen. 

Norlings faktiskt på presskonferensen
På presskonferensen efter matchen berömde Rikard Norling sin målvakt Oscar Linnér och sa: ”Oscar gör en helt matchavgörande räddning. Han har faktiskt varit riktigt bra här i säsongsinledningen med många sådana viktiga räddningar, vilket känns jättebra." 

Varför säger du faktiskt?

"Det är väl lite att han har svårt att få den uppskattningen som han förtjänar. Jag är inte överraskad men ibland känner jag att jag måste skydda honom. Han har liksom ingen enkel resa att övertyga om sin förträfflighet. Så det var av den anledningen som jag använde faktiskt."

Publicerad 2018-03-13 kl 21:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto