Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Hockey

Järnkaminernas protest: ”En oacceptabel krock”

På söndag spelar Djurgården kvartsfinal i SHL-slutspelet. 

Samma dag möter Djurgården AIK i semifinal av Svenska cupen. 

"Det är en oacceptabel krock", skriver Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna i ett uttalande på sin hemsida

Djurgården är vidare i svenska cupen.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Där väntar AIK i semifinal på söndag.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgården hockey slutade tvåa i grundserien och går på söndag in i SHL-slutspelet klockan 15:00. 

Strax över tre timmar senare, klockan 18:15, ställs föreningens fotbollssektion mot rivalen AIK i Svenska cupens semifinal. 

Det innebär att det blir väldigt svårt för Djurgårdssupportrar som vill se båda matcherna på plats. 

"Nu hamnar framför allt DIF Hockey och DIF Fotboll samt alla vi supportrar i en sits vi inte skulle ha behövt hamna i. Det finns ingen RIMLIG chans att hinna se båda matcherna (hockeyn kan dessutom få en lång förlängning). Alla är förlorare – utom våra motståndare i respektive match. Det skadar inte bara klubbarna ekonomiskt utan påverkar oss negativt sportsligt på två arenor samtidigt.", skriver Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna i ett uttalande på sin hemsida

Supportrarnas kritik mot planeringen

Järnkaminerna riktar kritik mot de externa aktörer som ansvarar för schemaläggningen och uppmanar dem att ändra på schemat för att se till att klubbens supportrar kan se båda matcherna. 

"Än finns tid att rädda ansiktet i denna fråga och lösa nya speltider som möjliggör att alla Djurgårdare kan närvara på båda matcherna utan problem. Det är dags att visa att ni verkligen bryr er om sporterna ni gärna vurmar för – i stället för denna spottloska i ansiktet på de som planerar hela sitt liv för att kunna stötta sitt lag oavsett vad som händer.", skriver Järnkaminerna. 

AIK ville att matcherna skulle spelas samtidigt 

AIK ville att semifinalen i Svenska cupen skulle spelas samtidigt som hockeymatchen och framförde detta till Svenska fotbollförbundet. Detta utifrån säkerhetssynpunkt samt att det skulle vara gynnsammare för barnfamiljer. 

Förbundet avslog dock AIK:s önskan. 

– Vi i tävlingskommittén har beslutat att cupsemifinalen ska spelas klockan 18.15. Frågan har behandlats under dagen och vi har nu informerat klubbarna om beslutet, säger tävlingschef Lars Helmersson till Aftonbladet

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.