Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Flera debutanter i Roland Nilssons U21-trupp

U21-EM

Sverige möter Turkiet och Cypern i kvalet till U21-EM senare i mars.
Nu har förbundskapten Roland Nilsson tagit ut sin trupp till samlingen, en trupp som innehåller flera U21-debutanter.

Foto: Bildbyrån

Sverige kämpar för en plats i U21-EM i Italien sommaren 2019, och ställs mot Turkiet 23 mars och Cypern 27 mars i bortamatcher i kvalet.

Dennis Hadzikadunic (utlånad till Trelleborgs FF från Malmö FF), Jonathan Levi (Rosenborg), Jonathan Augustinsson (Djurgården) och Tesfaldet Tekie (utlånad till Östersund från Gent) är alla med i truppen och har chansen att debutera i U21-landslaget.

För svenskfotboll.se ger Roland Nilsson sin bild av debutanterna.

Hadzikadunic:

- En spelare som jag haft tidigare i P98 och som fortsatt att utvecklas både i Malmö och nu sedan han blev utlånad till Trelleborg. Jag tycker att jag vet var jag har honom.

Annons

Levi:

- Han gjorde så pass bra ifrån sig på lägret i somras att jag har följt honom sedan dess. Det är mycket nöjda med honom i Rosenborg där han under hösten gjorde några inhopp och även ett par matcher från start. Nu har han också visat fin form under försäsongen.

Augustinsson:

- Han var med och konkurrerade förra året, men föll bort då på grund av för lite speltid. Nu har han startat i princip varje match och får därför chans nu.

Tekie:

- Han har visat att han är en skicklig fotbollsspelare. Sedan han kom hem till Sverige och Östersund har han gjort bra prestationer i både träningsmatcher och Svenska Cupen och även mot internationellt motstånd.

Sveriges U21-trupp till EM-kvalmötena med Turkiet och Cypern

Pontus Dahlberg (IFK Göteborg), Oscar Linnér (AIK), Joel Andersson (BK Häcken), Jonathan Augustinsson (Djurgårdens IK), Franz Brorsson (Malmö FF), Filip Dagerstål (IFK Norrköping), Dennis Hadzikadunic (Malmö FF), Eric Smith (IFK Norrköping), Linus Wahlqvist (IFK Norrköping), Joel Asoro (Sunderland), Gustav Engvall (Bristol City), Alexander Isak (Borussia Dortmund), Anton Salétros (AIK), Jordan Larsson (IFK Norrköping), Jonathan Levi (Rosenborg), Erdal Rakip (Crystal Palace), Isak Ssewankambo (Molde), Carlos Strandberg (Malmö FF), Mattias Svanberg (Malmö FF), Tesfaldet Tekie (Östersunds FK).

Publicerad 2018-03-13 kl 15:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto