De Bruyne och Silva med flera firade vinsten mot Stoke – från flygande seger till flyget mot Abu Dhabi. Foto: TT.

Manchester City laddar i Abu Dhabi

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City leder den engelska ligan överlägset. På måndagkvällen slog man Stoke med 2–0 och sedan flög laget i rask takt till Abu Dhabi – för att ladda upp inför slutstriden i Premier League.

Manchester City slog Stoke med 2–0 den 12 mars och tog därmed ett steg närmare Premier League-titeln. En lång spelfri period, närmare bestämt 18 dagar, och träning i värmen var det som väntade City. Och destinationen var Abu Dhabi.

Laget åkte till varmare breddgrader utan David Silva, tvåmålsskytt senast, som valde att stanna hemma med sin fru och för tidigt födda son.

Bättre förutsättningar

Under fem dagar i värmen ska storlaget vässa på formen.

– Istället för att stanna kvar och träna i det väder och de förhållanden vi gjort de senaste 10 månaderna, reser vi till Abu Dhabi. Det blir samma träning men bättre väder och förutsättningar, säger Pep Guardiola till Daily Mail.

City är tillbaka i hetluften igen den 31 mars när man möter Everton borta. Guardiolas trupp behöver två segrar till för att säkra den engelska ligatiteln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.