Serien över, nu väntar slutspel
Publicerad: 2018-03-11
J20
En förlust och en seger summerar den sista spelhelgen i J20 fortsättningsserien för Frölunda J20 som nu ställer om för slutspel.

Mot Leksand ville det sig inte riktigt för Frölunda som hade svårt att komma igång offensivt. Trots en mållös förstaperiod hade man flera chanser men fokuset fanns inte riktigt där. Istället var det hemmalaget Leksand som efter halva matchen sköt 1-0 bakom Ludvig Persson i Frölundakassen och även om Frölunda spelmässigt kom tillbaka efter 1-0 målet fick man till slut se Leksand utöka till 2-0 sedan Pierre Johnsson plockat Persson när man gick för kvittering i slutminuterna av matchen. Förlusten bröt den åtta matcher långa segersviten för Frölunda J20 och även om det är tungt att förlora såg Pierre ljusbitar i försvarsspelet där man verkligen kommit ihop som ett lag.

Vi spelar ett bra försvarsspel där backarna och målvakterna litar på varandra så det är en styrka. Det vi måste få ihop nu är det offensiva spelet som jag inte alls är nöjd med. Vi skapar farligheter men får inte in pucken och med slutspelet som börjar nästa vecka vet vi vad vi behöver jobba på sade Pierre igår efter förlusten.

Frölunda J20 studsade sedan tillbaka på söndagen när man slog Mora med 3-0. Visst såg man tendenserna framåt även i denna match men idag gjorde man mål och spelade på så sätt mer avslappnat än man gjorde när man tvingades jaga matchen igenom som igår mot Leksand. Frölundas mål gjordes av Jakob Heljemo, Eric Engstrand och Pontus Andreasson. Längst bak stod Ludvig Persson för en stabil nolla och stoppade samtliga 18 skott han fick på sig idag.

Frölunda J20 slutar på en andraplats i tabellen för J20 Fortsättningsserien. På onsdag startar slutspelet och för Frölunda som i år kommer bli vald gäller det att förbereda sig på bästa sätt då man inleder hemma i Frölundaborg på onsdag och sedan har man en, ev. två matcher borta lördag och söndag till helgen. Åttondelsfinalerna i J20 SuperElit väljs imorgon måndag.

Christian Wahlgren