En halvlek räckte för Norrköping - körde över nykomlingen

Allsvenskan

En guldkandidat mot en allsvensk nykomling.
När Norrköping tog emot Trelleborg räckte det med en halvlek.
”Peking” besegrade TFF med 4-1 på fredagen.

IFK Norrköping och Trelleborg fick båda respass i svenska cupen. I Norrköpings grupp föll man efter att ha släppt in ett sent mål mot Örebro i den sista matchen – och Trelleborg mäktade inte med att hålla jämna steg med Östersund.

På fredagen möttes de båda lagen i en träningsmatch på Östgötaporten i Norrköping. Och Peking, som ställde upp med sin starkaste elva med namn som Kalle Holmnerg, Simon Thern och Jordan Larsson från start, tryckte gasen i botten med en gång.

Hemmalaget gick fram till hela 4-0 redan under den första halvleken efter två mål av just Kalle Holmberg, ett av Larsson och ett av Alexander Jakobsen.

Annons

I den andra halvleken repade TFF mod och friserade siffrorna till slutresultatet 4-1 efter att Erik Anderson stått för målet i den 89:e minuten.

Norrköping inleder säsongen mot en annan nykomling, Brommapojkarna, den 2 april på hemmaplan. TFF ställs mot IFK Göteborg på hemmaplan den 1 april.

Publicerad 2018-03-09 kl 19:20