180308 Fršlundas Rasmus Dahlin jublar efter 3-5 under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och Fršlunda den 8 mars 2018 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN / Cop 214 …
SHL

Rasmus Dahlin bäst genom tiderna

Det går bra för våra juniorer för tillfället. Elias Pettersson slog tidigare idag rekordet för mest antal poäng under en och samma säsong för juniorer. När Frölunda slog Karlskrona på bortaplan med 3-5 blev Rasmus Dahlin den U18-back som gjort flest poäng under en säsong.

Tomas Jonsson gjorde säsongen 77/78 17 poäng som back i Modo. 30 år senare klev idag Frölundas Rasmus Dahlin om när han i Frölundas segermatch mot Karlskrona gjorde både mål och assist.

Dahlin fanns med i förarbetet till Ryan Laschs 1-1 i den andra perioden och sedan gjorde han sista målet i matchen med ett par minuter kvar.

Dahlin blev i och med detta den U18-back som gjort flest poäng under en säsong. Nu är han uppe i 19.

Segern för Frölunda innebär att de slutar som sämst trea i SHL den här säsongen. De kan i den sista omgången gå om Djurgården som är två poäng före på sin andraplats.