Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Rekordvinst för Östersund 2017: "Kan kanske handla på andra hyllor när vi går till Champions League"

Allsvenskan

Det var inte bara på planen som Östersund hade ett lyckat 2017.
Klubben stod också för ett rekordbra ekonomiskt resultat under fjolåret.

Foto: Bildbyrån

Seger i svenska cupen och avancemang från Europa Leagues gruppspel. Östersunds FK gjorde avtryck på fotbollsplanen under 2017, och framgångarna visar sig nu i klubbens ekonomi.

När ÖFK i dag hade årsmöte presenterades det ekonomiska resultatet för 2017: plus 8,5 miljoner kronor - rekord för klubben, rapporterar Östersunds-Posten. Det egna kapitalet ligger nu på 15 miljoner kronor, och för ÖP berättar ordförande Daniel Kindberg vad man ska göra för pengarna:

- Investera i struktur och organisation, men kanske också kan handla på andra hyllor när vi går till Champions League...

ÖP: ... "när ni går dit" säger du; är det alltså redan klart?

Annons
- Jo, men vi ska dit. När vi vinner mästerskapet kommer vi att spela där.

Kindberg berättar även att man nu inte har någon spelare i truppen med utköpsklusul, likt den Fouad Bachirou hade när han såldes till Malmö FF.

- Det är att bygga in osäkerhetsfaktorer i avtalen och det vill vi inte. Däremot, om någon spelare som har kontrakt, vill gå, då ska han få göra det, säger Kindberg enligt ÖP.

Dessutom utökades styrelsen från tre till fyra personer och det framkom att klubben startat flickverksamhet i 6-7-årsåldern, med möjlighet att även få till ett juniorlag och ett A-lag på damsidan i framtiden.

Publicerad 2018-03-05 kl 21:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto