Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FEM SPANINGAR: "Pettersson vill nog gärna glömma den här matchen"

Allsvenskan

Örebro spelade 2-2 borta mot Norrköping och avancerade i cupen.
Här är Fotbollskanalens Andréas Sundbergs fem spaningar från matchen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Norrköping ett bättre lag än ÖSK - men slarvade bort cupen
Örebro gjorde det bra defensivt men hade inte mycket till offensiv. Man vara ganska destruktiva, låg lågt och siktade på omställningar. När man verkligen behövde gå framåt efter ”Pekings” 1-0 och 2-1 så klarade man av det. Det räckte till 2-2 och avancemang. Men 30 matcher i allsvenskan kommer att bli tufft för ÖSK.

IFK Norrköping är ett bättre lag, hade mer fart och mest boll. Men man slarvade bort cupen, och kommer mer till det i kommande punkter. ÖSK gick vidare i cupen men vågar sätta en slant på att IFK Norrköping kommer högre i allsvenskan.

Annons

Norrköping bra - men måste höja sig i sista tredjedelen
Trebackslinjen med Linus Wahlqvist, Andreas Johansson och Jon Gudni Fjoluson är bra både defensivt och offensivt. De centrala mittfältarna Simon Thern och Eric Smith var helt okej. Men sedan var det inte lika vasst, speciellt inte i den första halvleken. IFK Norrköping kryllar av bollskickliga spelare och det rullas och trillas. Många snabba och raka bollar genom motståndarnas mittfält och även fina lyftningar ut på kanterna. Men, sedan tog det ofta stopp. ”Peking” var inte bra på att luckra upp motståndaren, man spelade alldeles för sällan bakom försvararna och det kändes inte hotfullt. Speciellt inte i den första halvleken, men i andra blev det något bättre.

Det hände inte mycket på kanterna med Ian Smith och Johannes Vall. Alexander Jakobsen gjorde en fin assist men var ojämn. David Moberg Karlsson var mycket upp och ner, framför allt i första halvlek. I andra halvlek hade han snabbare fötter och gick oftast rakt mot mål och då blev han mycket bättre. Kalle Holmberg hamnade ofta för långt ner vilket ÖSK tyckte om.

Annons

Med ett stort bollinnehav och tre anfallare borde IFK Norrköping vara bättre på att hota. Här har man en del att jobba på.

Tungt för Isak Pettersson
David Mitov Nilsson är skadad och då fick nyförvärvet från Halmstad Isak Pettersson chansen i IFK Norrköpings mål. Men han vill nog gärna glömma den här matchen. Örebro hade två chanser, gjorde två mål på skott utanför straffområdet där Isak Petterssons placering och agerande inte var tillräckligt bra. Möjligtvis att han var skymd vid Örebros första mål men med tanke på att avslutet var från ungefär 20 meter borde målvaktens placering varit bättre. I övrigt visade Pettersson som vanligt upp ett fint spel med fötterna och var flera gånger ute och plockade ner inlägg.

Hur ska Axel Kjäll lösa klubbens mål/vision?
Alexander Axén slutade på grund av att han inte trodde det gick att leverera klubbens målsättning/vision om att utmana om Europa-platserna och ha fullsatta läktare. Det kan man förstå. Om det är ett mål så känns det orimligt och man ska kanske snarare vara glada om man kommer fyra placeringar över botten? Axel Kjäll är en spännande och duktig tränare - men ingen trollkarl. 

Annons

Örebro till slutspel - tacka Rogic för det
ÖSK är väldigt beroende av ett par spelare. En är Filip Rogic. Mot Helsingborg, i slutsekunderna, en fin passning till Kennedy Igboananike som räddade 1-1. Och mot IFK Norrköping satte han själv 2-2 på övertid. Och just det, mot Tvååker en fin framspelning till Nahir Besara på övertid som betydde 3-0. ÖSK gick vidare till slutspel på målskillnad.

Publicerad 2018-03-03 kl 20:27

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto