Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: HIF vann stort efter nyförvärvets dubbel - men inte tillräckligt stort

Svenska Cupen

Helsingborg slog Tvååker med 3-0 efter dubbla mål av isländske nyförvärvet Andri Bjarnason. 4-0 hade tagit skåningarna till kvartsfinal i cupen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Det var en högdramatisk avslutning på svenska cupens grupp 6. IFK Norrköping och Örebro SK gjorde upp i en gruppfinal, men Helsingborg smög bakom och hade en chans att vinna gruppen. För att det skulle bli verklighet krävdes seger med fyra mål mot Tvååker, samtidigt som konkurrenterna kryssade.

Länge såg det ut att kunna gå. I halvtid i matcherna var det 0-0 i Norrköping och HIF hade en 2-0-ledning efter dubbla mål av den isländske skyttekungen Andri Runar Bjarnason som inför säsongen värvats in från Grindavik. Anfallaren hade även två bollar i stolpen.

Matchen i Norrköping svängde fram och tillbaka, men HIF hade svårt att få in ytterligare mål på Tvååker. En utvisning på Adam Eriksson efter timmens spel gjorde det inte lättare. Men i slutminuterna fick Alex Timossi Andersson in 3-0. Helsingborg satsade då på fullt ös framåt, men matchen skulle sluta 3-0.

Annons

Då Norrköping-Örebro slutade 2-2 hade det räckt med ett mål till för att ta HIF vidare. Istället tog ÖSK kvartsfinalplatsen, med samma målskillnad men flera gjorda mål än Helsingborg.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik

Grupp 6

# Lag S V O F +/− P
1 AIK 3 2 1 0 3 7
2 Örebro SK 3 2 0 1 0 6
3 Kalmar FF 3 1 1 1 1 4
4 Gefle IF 3 0 0 3 -4 0
Publicerad 2018-03-03 kl 19:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto