Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Islänningen köpt för att bli stjärna i Helsingborg – två mål mot Tvååker: ”Väldigt bra avslutsteknik”

Superettan

HELSINGBORG. Helsingborgs IF har letat efter en stark målskytt sedan Robin Simovic lämnade för några år sedan. Kan den försenade ersättaren bli duktiga avslutaren Andri Runar Bjarnason? 
- Folk brukar säga att när de ser mig, 1,93 meter, så tror de jag är en försvarare och inte kan göra de här sakerna med bollen. 

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Det senaste året har Helsingborgs IF värvat in stora namn till de defensiva positionerna. De har dock gjort en stor anfallssatsning i vinter: islänningen Andri Runar Bjarnason. Han gjorde 19 mål på 22 matcher i isländska ligan ifjol, har redan gjort mål i A-landslaget, och idag mot Tvååker blev det två mål och tre oturliga stolpträffar (3-0).

- Och jag borde ha gjort ett mål till när jag kom mot mål med Darijan (Bojanic) också, men sköt över ribban, sa Bjarnason efter matchen, med blod i näsan efter att ha fått en arm i ansiktet i matchens slutskede. 

Helsingborg hade ett tungt anfallspar med Mikael Dahlberg och Bjarnason som Tvååker hade stora problem med, även om det inte räckte till avancemang för HIF. Tränaren Per-Ola Ljung trycker dock på att Bjarnason är mer än storlek.

Annons

- Han är inblandad i de situationer vi vill att han ska vara inblandad i. 

- Det som imponerar på oss är att han är en duktig avslutare. I många fall har han en bra avslutsteknik, han är lugn och fin. Mot Värnamo gjorde han ett mål, en studsande boll vid straffområdet och han tryckte in den i hörnet. Det var med höger fot, samma sak med vänster fot i ena hörnet idag. 

Ljung påpekade också att den hårda konstgräsplanen var ett faktiskt problem för avslutarna. Många av avsluten kom högt över, inklusive några av Bjarnasons frisparkar. 

Islänningen är annars värvad till Helsingborg för att lösa anfallsproblemen. Den bäste målskytten förra året var Oke Akpoveta med åtta mål, men 27-åringen Bjarnasons avslutsteknik lovar för mer. 

- Folk brukar säga att när de ser mig, 1,93 meter, så tror de jag är en försvarare och inte kan göra de här sakerna med bollen. Det är en bra sak att ha, höjden och styrkan.

Annons

Enligt HD lär det inte bli några fler HIF-nyförvärv på grund av ekonomiska skäl, men att det kan ändras om någon försvinner. Ljung har tidigare uttryckt att han vill att offensiven ska få en ny spelare, helst till yttermittfältet. I dagsläget är Bjarnason, Dahlberg, Max Svensson, och Mamudo Moro de fyra startspelarna i offensiven. 

Publicerad 2018-03-03 kl 18:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto