Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lindström missar matchen mot "sitt" HIF - sparkade på kon: "Lite bittert"

Superettan

Mattias Lindström ska som tränare för Tvååker möta "sitt" Helsingborgs IF i helgen.
Men han tvingas följa matchen från läktaren - efter att ha blivit utvisad i senaste cupmatchen.
- Jag sparkade på en kon. Lite bittert, men är man med i leken får man leken tåla, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/C More

Infällda bilden: Lindström visas ut mot Norrköping. I spelaren: Höjdpunkterna från matchen.

Inför förra säsongen tog Mattias Lindström, tidigare spelare i bland annat Helsingborg och Gais, över dåvarande division 2-klubben Tvååkers IF. Under sitt debutår som tränare ledde sedan Lindström sitt lag till avancemang upp till division 1.

Dessutom lyckades Tvååker slå ut superettan-laget Örgryte i kvalet till svenska cupens gruppspel, och därför har man de två senaste helgerna spelat cupmatcher. Mot Örebro föll man med 3-0 och senast blev det förlust med 3-2 mot IFK Norrköping, efter att man lett med 2-0 i minut 67.

Nu väntar Helsingborgs IF på bortaplan i den avslutande gruppspelsomgången, klubben som finns i tränaren Mattias Lindströms hjärta.

Annons

- Det är en speciell match för mig. Jag har mycket känslor kvar för HIF, men jag måste för min egen och lagets skull ta på mig proffshatten och mina tränarglasögon inför det här, säger Lindström inför lördagens batalj.

Men faktum är att Lindström inte kommer att få coacha sitt lag mot HIF. Han visades nämligen ut på tilläggstid senast mot Norrköping och därmed får han inte vara i kontakt med sitt lag från och med att det är en och en halv timme kvar till avspark i Helsingborg. Först en timme efter slutsignalen upphör den begränsningen.

- Jag sparkade till en kon mot Norrköping. Det är hårda regler, säger Lindström.

- Så jag får sitta på läktaren nu. Det är lite bittert, men är man med i leken får man leken tåla. Laget kommer klara det utmärkt ändå. Det är som det är.

Lindström ser för övrigt på Helsingborg som stor favorit att ta hem segern i matchen.

Annons

- En av deras spelare täcker hela vår spelarbudget, det är ju David mot Goliat. Men vi måste ha inställningen att vi ska dit och vinna matchen, annars är det lika bra att vi hittar på något annat att göra.

Hur ser du på matchen mot Norrköping senast?
- Den var tung att åka på. Örebro gjorde två mål på oss sista tio minuterna och Norrköping satte tre mål sista tjugo minuterna. Vi orkar inte rent fysiskt. Där har du skillnaden, det är proffs kontra hantverkare och golvläggare. Fysiskt är vi inte där, men man kan inte förvänta sig det heller. Fotbollsmässigt kan mina spelare, alla är ju unga, se att: "Okej, spelare i allsvenskan och superettan är inte där uppe i stjärnorna". Deras nivå är inom räckhåll för mina spelare. Det är den känslan de ska ha efter de här matcherna.

Lindström menar att cupsuccén som gett ett gruppspel för Tvååker innebär en rejäl energiskjuts för hans spelare.

Annons

- Tvååker har satts på kartan tack vare det här. Alla våra spelare hamnar under lupp och det kommer vara större klubbar som följer våra spelare nu under året. Jag vill att mina spelare verkligen ger det här en chans 2018, för deras egen och lagets skull. Jag tror att de fått känslan av att dörrar har öppnats för dem nu. Framför allt har Östersund öppnat dörrar för alla division 1-lag. Division 1 är ju det nya Brasilien nu, klubbarna kollar där och det är Östersund som har öppnat den dörren.

Hur ska ni ta er an matchen mot HIF?
- De är bättre än förra året. De kommer gå upp i år. De är stabila och släpper inte till mycket just nu. Det som talar för oss, det håller väl antagligen inte HIF med om, är att de har chansen att gå vidare. En tremålsvinst för HIF och kryss mellan Norrköping och Örebro så är HIF vidare (om inte ÖSK och HIF landar på samma målskillnad och lika många gjorda mål, för då är ÖSK högre rankat). Så HIF måste satsa framåt, de måste gå för en storseger. Det kommer öppna upp för omställningar för oss. Det är ingen hemlighet. Peo (Ljung, HIF:s huvudtränare) och "Chrisse" (Christoffer Andersson, HIF:s assisterande tränare) har stenkoll på att vi kommer satsa på omställningar. Vi ska ha disciplin och vi ska tänka "laget före jaget".

Annons

Har du gnabbats något med Peo eller "Chrisse" (Lindströms nära vän och tidigare lagkamrat) inför matchen?
- Jag ringde "Chrisse" i går och försökte fiska lite om deras lag. Men han bara skrattade och gav ingenting. Då sa jag: "Du kan få veta mitt lag!". Men det var han inte lika intresserad av (skratt).

Du har ambitioner med din tränarkarriär. Hur viktiga är de här cupmatcherna för dig?
- Väldigt viktiga. Jag lär mig varje match. Nu har jag lärt mig att man inte ska sparka på koner (skratt). Men jag har även lärt mig att man som lag med rätt motivationsfaktor och rätt taktisk formering kan göra underverk. Jag tar med mig jättemycket från de här matcherna. Men vår prioritet är division 1, seriespelet.

Publicerad 2018-03-01 kl 17:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto