Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Motion om hybridgräs på Borås Arena: "Skulle bli en konkurrensfördel"

Allsvenskan

Om ett par veckor håller Elfsborg årsmöte.
Inför mötet har två supportrar motionerat om att man vill se hybridgräs på Borås Arena.
- Än så länge är det ingen hybridmatta som tål de antal timmar som skulle kunna göra att det är realistiskt att byta, säger klubbdirektören Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG
IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo
STREAMA PÅ MÅNDAG

Den 14 mars är det dags för Elfsborg att hålla årsmöte för sina medlemmar. Inför mötet har det som brukligt kommit in ett antal motioner från medlemmarna som ska få svar av styrelsen på mötet.

Två medlemmar, varav Guliganernas ordförande Isak Edén är en, har inför mötet motionerat om att man vill se hybridgräs på Borås Arena. Duon skriver att man vill att klubben byter matta nästa gång det är dags för underlagsskifte.

”När Borås Arena byggdes blev det stadens första konstgräsmatta. Idag finns det 10 konstgräsplaner runtom i kommunen, plus Borås Arena och Borås Arena 2. Det här borde innebära att behovet av att använda stans elitarena till annat än just elitidrott har minskat under de här åren. Konstgräs är ett utmärkt underlag för träning, bredd och ungdomsfotboll men elitfotboll ska spelas på ett underlag där majoriteten av underlaget består av gräs. För IF Elfsborg kan en väl anlagd hybridgräsmatta bli en konkurrensfördel gentemot många av våra konkurrenter vid spelarrekrytering och vid spelares vidareförsäljning samt ge oss bättre förutsättningar för att återigen konkurrera om medaljer av ädel valör.”, skriver man i sin motion.

Annons

När Fotbollskanalen når den avgående ordföranden Bosse Johansson har han inte hunnit sätta sig in i förslaget utan hänvisar frågan till klubbdirektören Stefan Andreasson.

- Jag vill inte föregå det. Det blir ett svar på motionen från styrelsen, säger Andreasson till Fotbollskanalen.

- Vi har väl pratat hybridgräs i Elfsborg, men det finns en historia med Borås Arena och att vi ihop med Borås Stad sköter den. Det handlar mycket om nyttjandegrad vad gäller antalet timmar. Sedan har vi följt hybridgräsets utveckling men än så länge är det ingen hybridmatta som tål de antal timmar som skulle kunna göra att det är realistiskt att byta ut den men det är först nu man har lagt några och vi följer utvecklingen.

Andreasson stryker dessutom under att det inte är Elfsborg själva som ensamma bestämmer vilket underlag som ska användas.

Annons

- Det är i samråd med Borås Stad. Så vi är absolut inte allenarådande kring att Elfsborg kan fatta något beslut om att lägga in hybridgräs.

Enligt Andreasson har man bytt konstgräsmatta i snitt vart fjärde år och den nuvarande mattan installerades under 2016.

Publicerad 2018-02-28 kl 19:56

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto