Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Henrik Larsson: "Jag kommer aldrig komma tillbaka till HIF"

Superettan

Henrik Larsson fick inte det bästa slutet i Helsingborg.
Nu menar han att klubben är ett avslutat kapitel för honom.
- Jag har inte kommit tillbaka sedan dess och jag tror inte att jag någonsin kommer komma tillbaka, säger Larsson i en intervju med brittiska Independent.

Foto: Bildbyrån

Se incidenten där HIF-supportrar stormade planen efter degraderingen i spelaren.

Säsongen 2016 avslutades med att Helsingborg åkte ur allsvenskan efter en kvalförlust mot Halmstad på Olympia. Efter matchen sprang flera supportrar in på planen och attackerade bland annat Jordan Larsson genom att försöka slita av honom hans tröja.

"Henke" berättar om händelsen i en intervju med tidningen Independent och att han inte ser sig själv komma tillbaka till HIF.

- Det var inte det bästa från våra supportrar, men så var det. Det är historia. Jag har inte kommit tillbaka sedan dess och jag tror inte att jag någonsin kommer komma tillbaka till klubben. Jag var inte nöjd med det som hände den kvällen, men för mig är det över. Jag borstar det av axlarna och går vidare. Jordan säger att han gör det också och jag tror på honom. Han är mogen nog att första att idioterna som kom efter honom inte var så smarta, säger Larsson till tidningen, där han även berättar om sina framtidsplaner som tränare och att han vll träna ett lag i England.

Annons

Larsson ger också sin syn på att vissa spelare hade problem med att han hade sin son som spelare i laget.

- Jordan och jag var de som hanterade det professionellt. Jag tror att vissa spelare hade lite problem med det, men det var bara för att de inte var professionella och inte känner mig som person. Att tro att min son skulle spela bara för att han var min son - det skulle aldrig hända.

Även Jordan Larsson har berättat om hur det var att ha sin far som tränare under HIF-tiden i podcasten Lundh.

- Det är svårt att komma in i gruppen när man har sin farsa som tränare. Jag blev ganska bra vän med Matthew Rusike till exempel i början när vi spelade mycket tillsammans, men sedan när han inte fick spela för att han inte hade gjort det tillräckligt bra slutade han snacka med mig. Det är inget som jag bryr mig om i dag, men det blev lite konstiga relationer, kan man säga, berättade Jordan Larsson då.

Annons

Lyssna på podden med Jordan Larsson i spelaren nedan.

Se incidenten där HIF-supportrar stormade planen efter degraderingen i spelaren ovan.

Publicerad 2018-02-28 kl 10:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto