City körde över Arsenal i ligacup-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City är engelska ligacupmästare.

Arsenal stod för en ny defensiv kollaps och Pep Guardiolas mannar körde över London-laget 3-0.

Precis som i förlustmatchen mot Östersund i torsdags var Arsenal svaga defenstivt. Blott 17 minuter in i finalen mot City missbedömde Shkodran Mustafi en djupledsboll, nickade hål i luften, och bjöd Sergio Aguero på ett friläge och 1-0.

I inledningen av andra halvlek blev Arsenal-försvaret ställda av en hörnvariant snett bakåt och Vincent Kompany kunde styra in 2-0 för City.

David Silva fastställde slutresultatet när han på en nätt genomstickare vände bort en långsam Mustafi och prickade in 3-0-målet.

– Det är en fantastisk känsla. Vi hade en bra matchplan och följde den väl för en fin seger, säger Kompany till Viasat.

Därmed säkrade Guardiola sin första titel med Manchester City.

– Det måste vara den första en av många. Det är inget som är garanterat, vi måste bara fortsätta som vi gjort, säger Kompany.

För Arsenal återstår endast Europa League som titelchans denna säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.