Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter kaosavslutet - nu ställs Jordan Larsson mot HIF: ”De får tycka vad de vill”

Svenska Cupen

Jordan Larsson gör i dag tävlingsdebut för Norrköping. 
Det blir i svenska cupen mot tidigare klubben Helsingborg.
- Det blir en speciell match, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Den svenske anfallaren Jordan Larsson, 20, anslöt i början av januari till Norrköping och åkte därefter vidare på januariturnén med svenska landslaget i Abu Dhabi. Under torsdagen flyttade han in i sin nya lägenhet i staden och på lördag drar tävlingssäsongen igång igen med premiär mot Helsingborg i gruppspelet i svenska cupen.

Han anser sig nu vara redo för att köra igång tävlingsässongen med nya klubben.

- Det ska bli fantastiskt kul, man vill ju att det ska vara på allvar. Även om det var kul att spela en turnering på lägret, så gäller ju inte det något. Det står ändå en Europa-plats på spel nu, så det är absolut jättekul att få komma igång, säger Larsson.

Annons

- Jag tycker även att allting runt omkring har gått väldigt bra. Det har mest handlat om att hitta matchformen. Vi har haft några matcher nu, så den är på väg, men det är fortfarande tidigt på säsongen. Allsvenskan börjar inte förrän i april, så nu kommer det några matcher, så att man kan komma i matchform till dess, fortsätter han.

Larsson känner dessutom att han har börjat hitta sina lagkamrater bättre på planen, då det är ett par nya spelare i laget, utöver honom, så som målvakten Isak Pettersson, defensive spelaren Lars Krogh Gerson och mittfältaren Simon Thern. 

- Det är klart att man ska lära sig hur alla spelar. Simon ska lära sig hur jag löper och jag ska veta hur han vill spela bollen, vilket man fortfarande håller på att hitta. Jag tycker däremot att det ser bra ut för att vara i februari, även om det kan bli bättre och det är jag hundra procent på att det kommer bli.

Annons

- Det är också särskilt viktigt att samspelet sitter med tanke på att vi spelar mycket med rörelse och kombinationer. Då är det verkligen viktigt att vi hittar varandra, fortsätter han.

För anfallaren blir det förstås en speciell match mot Helsingborg. Han lämnade efter säsongen 2016 klubben, då laget förlorade mot Halmstads BK i det allsvenska kvalet och åkte ner till superettan, samtidigt som flera HIF-supportrar tog sig in på planen och slet av hans tröja.

- Det är klart att det är speciellt. Helsingborg är staden jag kommer ifrån och den klubben har gjort mycket för mig. Jag var 17 år när jag kom upp och Roar Hansen gav mig min debut i allsvenskan, så det är klart att det är en speciell match. Jag kommer dock inte att spela sämre bara för att det är en klubb jag tycker om. Jag kommer att göra mitt bästa för Norrköping och det ska bli väldigt roligt att göra min första tävlingsmatch för Norrköping på Östgötaporten.  

Annons

Hur känner du inför första mötet med gamla supportrarna?
- Jag tänker inte på det så mycket, de får tycka och tänka precis vad de vill och förhoppningsvis tänker dem på det positiva som jag försökte att göra för Helsingborg. Jag har även sagt tidigare att jag inte har några problem med varken fansen eller klubben överhuvudtaget. Det handlar bara om individerna som var inne på planen, som jag inte tycker om. Jag fick annars mycket support av fansen och vissa människor i klubben, så det kommer jag ihåg och det uppskattar man.

Då ser han i stället mer fram emot att spela mot vännen Darijan Bojanic i HIF.

- Jag umgicks ju mest med honom i Helsingborg, så det ska bli kul att möta honom. Jag har faktiskt inte hunnit prata med honom, men jag ska nog skicka iväg något sms eller snacka med honom innan matchen, säger han. 

Annons

Norrköping slutade i fjol på sjätteplats i allsvenskan och fick därmed inte, i likhet med de två föregående åren, en plats i kvalet till Europa League. Då lockar det extra mycket att ta en kvalplats genom vinst i cupen.

- Vi har väl inte pratat så mycket om det i klubben, men vi har pratat lite om det i spelartruppen och det viktigt att vinna så många matcher som möjligt och gå så långt som möjligt, så det är en bra möjlighet som vi absolut ska ta vara på, säger Larsson.

Se Norrköping-Helsingborg klockan 16.00 på C More.   

Jordan Larsson berättade i slutet av januari mer om äventyret i Holland och om avslutningen i Helsingborg i Lundhs podcast. Lyssna på podden i spelaren nedan. 

Publicerad 2018-02-17 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto