Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Drömmål när Blåvitt tog tredje raka segern

SAN PEDRO DEL PINATAR. Tredje raka segern – och tre olika målskyttar.

IFK Göteborg slog kinesiska Meixian med 3-1 i Spanien.

Målskyttarna: Elias Omarsson, Amin Affane och Billy Nordström.

Amin Affane skruvade in en frispark.
Elias Omarsson gjorde mål igen.

IFK Göteborg slog Odense med 2–1 i den första träningsmatchen på lägret i Spanien. Under fredagen stod Meizhou Meixian Techand från den kinesiska andraligan för motståndet i Blåvitts andra och sista match på träningslägret.

IFK fick en fin start på matchen och tog ledningen i den 14:e minuten efter ett fint anfall. Nyförvärvet Mikael Ingebrigtsen hittade ut till Emil Salomonsson som spelade in bollen till Elias Omarsson. Den isländske anfallaren stötte in bollen bakom den kinesiske målvakten och gjorde därmed mål för andra matchen i rad.

2–0 kom i den 24:e minuten på en väl avvägd frispark från Amin Affane. Affane skruvade bollen intill den högra stolpen.

Affanes frisparksmål.

Bytte ut backlinjen

Meixian reducerade kort därpå när Pontus Dahlberg olyckligt boxade ett inlägg rakt på den brasilianske anfallaren Muriqui. Bollen studsade in bakom Blåvitt-målvakten.

Inför andra halvlek genomförde Blåvitt fyra byten och mest anmärkningsvärt var att hela trebacklinjen utgick.

I den 60:e minuten gjorde IFK Göteborg 3–1 när en djupledslöpande Elias Omarsson serverade Billy Nordström öppet mål. Inbytte Nordström kunde enkelt peta in bollen.

Rött kort på brasilianaren

Strax därefter såg Meixians målskytt Muriqui rött och Blåvitt fick avsluta matchen med en man mer på planen.

Men några fler mål blev det inte.

Andra halvlek blev sönderryckt av byten och i IFK Göteborg var det bara målvakten Pontus Dahlberg som spelade hela matchen.

Vinsten var IFK Göteborgs tredje raka raka efter att ha besegrat Stabaek i Göteborg och Odense i Spanien.

Nästa helg väntar Varberg hemma i cupen.

GT:s betyg på spelarna