Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

FEM SPANINGAR: ”Spelar Omarsson till sig en sista chans i IFK?”

Allsvenskan

IFK Göteborg slog kinesiska Meixian Techand med 3-1 i Spanien.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar om matchen.

Foto: Bildbyrån

Se Omarssons 1-0-mål i spelaren ovan.

Svårt att veta vad matchen betyder
Några omständigheter gör den här matchen svårbedömd och till en drabbning som man inte ska dra för stora växlar av. 1. Det var en träningsmatch, 2. Meixian spelar i den kinesiska andraligan och det är oklart vilken nivå de egentligen håller, 3. Planen var dålig och studsig vilket gjorde spelet kladdigt stundtals. Allt som allt gjorde IFK en hel okej insats och man var bland annat bra i vissa omställningar, men man dominerade inte på något sätt. I första halvlek borde Blåvitt ha gjort fler mål än två, men skärpan saknades. Den andra halvleken påverkades så klart av många byten och ett rött kort på en Meixian-spelare.

Annons

Mycket vackert 1-0-mål
IFK Göteborg satte 1-0 efter ett anfall som säkert är ett exempel på en typ av situation som Poya Asbaghi vill få till med sitt 3-4-3/3-5-2-system. Nyförvärvet Mikael Ingebrigtsen hittade fram till en framstormande wing i form av Emil Salomonsson (som för övrigt gjorde en bra insats), som i sin tur blev helt ren på högerkanten och kunde slå in ett inlägg längs med marken till en fristående Elias Mar Omarsson som enkelt kunde peta in 1-0.

Ingebrigtsens debut
Nyförvärvet från Tromsö, ytterforwarden Mikael Ingebrigtsen debuterade i den blåvita tröjan. Norrmannen startade matchen och fick 62 minuter. Stod för en godkänd insats som säkert gör en del IFK-supportrar nyfikna på Ingebrigtsen. Han fick inte till allt perfekt men arbetade hårt, både defensivt och offensivt. Dessutom stod 21-åringen för två ”hockeyassist” och han var nära att själv göra mål i den första halvleken efter fint förarbete av Omarsson, men den gången räddade målvakten hans avslut från nära håll.

Annons

Får Omarsson en sista chans i Blåvitt?
IFK Göteborg är på anfallsjakt - och mitt i den visar Elias Mar Omarsson helt plötsligt fin form. Islänningen var iskall förra året och förväntningarna på honom inför 2018 har inte varit de största, men nu ger han alltså positiva svar till både sportchefen Mats Gren och tränaren Poya Asbaghi. Senast gjorde han ett mål och fixade en straff, och mot Meixian satte Omarsson ett mål och bjöd på en assist. 23-åringen ser pigg ut och kanske håller han på att spela till sig en sista chans i Blåvitt? Han har annars ryktats vara på väg bort från klubben i vinter.

Nu börjar allvaret för Asbaghi
IFK Göteborg har mycket att jobba på och det kommer ta tid för nye tränaren Poya Asbaghi att sätta alla sina idéer, med tanke på en stor omsättning i truppen och att mycket i hans tänk är nytt för Blåvitt. Redan nästa helg börjar dock allvaret, när IFK går in svenska cupens gruppspel genom att ställas mot Varberg på hemmaplan. Många lag satsar mot toppen av allsvenskan i år och i en tuff konkurrens om medaljerna är vägen till Europa via cupen en möjlighet som Blåvitt måste göra allt för att utnyttja. Om man är redo att leverera redan nu, i en jämn grupp med Varberg, Sirius och Öster? Jag är tveksam, men det ska bli väldigt spännande att följa för det är först när tävlingssäsongen har kickat igång som man kan ställa de riktiga kraven.

Annons

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-02-09 kl 18:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto