Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Blåvitt jagar norsk ytter

IFK Göteborg söker offensiva förstärkningar. 

Enligt GP har klubben ställt in siktet på Tromsös målfarliga ytter Mikael Ingebrigtsen, 21. 

Mikael Ingebrigtsens kontrakt med Tromsö går ut till sommaren.
Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Enligt tidningen ska IFK Göteborg ha tagit kontakt med Tromsö för att se vad en affär skulle kunna kosta. 21-åringens avtal med den norska klubben löper ut till sommaren. 

Ingebrigtsen gjorde åtta mål på 27 matcher i högstaligan den gångna säsongen. I Norge beskrivs han som en snabb och teknisk poängspelare med bra vänsterfot. 

– Vi letar efter forwards. Sen finns det andra typer än en klassisk forward. Det är inte fast bestämt om det är en djupledsgående eller en target. Det finns falska forwards som klarar av att spela i mellanytorna och har det som sitt största signum. Sen tittar vi på mittfältare också där vi är lite underbemannade på det centrala mittfältet. Vi tittar på både centrala mittfältare och yttrar, sa sportchefen Mats Gren nyligen till GP

Möte med Sam Johnson

Yttermittfältarna Martin Smedberg Dalence (Club Bolivar) och Sören Rieks (Malmö FF) lämnade nyligen IFK Göteborg. 

Klubben letar efter flera offensiva förstärkningar och Sam Johnson, som är klubblös efter att ha lämnat kinesiska Wuhan Zall, har varit på tapeten en längre tid. Enligt GT:s uppgifter ska anfallaren inom kort träffa IFK Göteborg.