Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborg kan dumpa anfallaren

Elias Omarsson, 22, gjorde succé hösten 2016, men sedan har det gått tyngre. 

Enligt GT:s uppgifter kan anfallaren vara på väg att lämna IFK Göteborg. 

– Jag stannar gärna, men samtidigt är det januari och allt kan hända, säger han. 

Elias Omarsson kan lämna Blåvitt efter det tunga fjolåret.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Blåvitt lånade in Elias Omarsson från Vålerengen hösten 2016 och islänningen levererade direkt. På 13 matcher gjorde han sex mål och IFK Göteborg bestämde sig för att köpa loss honom. Ett kontrakt till sommaren 2020 skrevs. 

– Det känns givetvis fantastiskt att vi kommit överens med Elias om att stanna och att han är vår spelare. Vi har bara under den korta period han varit hos oss sett en jättefin utveckling och hoppas självklart att den ska fortsätta, sa sportchefen Mats Gren. 

Men i fjol gick det betydligt tyngre och dåvarande tränarna Jörgen Lennartsson och Alf Westerberg prioriterade andra spelare. Omarsson fick bara starta fyra matcher, gjorde 21 inhopp och noterades inte för ett enda mål. 

"Satte sig i huvudet"

– Det var inte min säsong. Jag fick inte någon riktig chans, jag förväntade mig mer speltid med tanke på min höst året innan. Något förändrades. Det var svårt för mig att bara få tio-femton minuter. Alla förväntar sig att en anfallare ska göra mål i varje match. Jag hade några målchanser, men saknade självförtroende. Jag började tro att jag inte kunde göra mål längre. Det satte sig i huvudet, säger Elias Omarsson. 

Samtidigt har IFK Göteborg tagit in Poya Asbaghi, 32, som chefstränare och anfallaren ser det som en nystart och en möjlighet till mer speltid. 

– Nu är allt förändrat. Det ser riktigt bra ut på träningarna och det är kul att se hur hårt alla jobbar. Alla vill visa upp sig för Poya. 

Utländskt intresse

IFK Göteborg har i nuläget bara två renodlade anfallare: Tobias Hysén och Elias Omarsson. Klubben jobbar hårt för att ro i land ett par förstärkningar och är, enligt GT:s uppgifter, samtidigt beredda att släppa Omarsson i vinter om de andra pusselbitarna faller på plats. 

Enligt GT:s uppgifter har klubbar i Sverige, Norge och Schweiz visat intresse för 22-åringen. 

– Jag vet inte. Jag har inte hört så mycket om något utan fokuserar bara på träningarna här och kommande försäsongsmatcher, säger Omarsson och fortsätter: 

– Jag hoppas kunna ta en startplats och stannar gärna. Jag vill vara i ett lag där jag kan få spela och det tror jag att jag kan få här. Men samtidigt är det januari och man vet aldrig vad som händer. Dörren är ju öppen både när det gäller spelare ut och in. 

GT:s sportchef Mats Gren är fåordig om Omarsson. 

– Vad som händer med honom är fortfarande öppet, säger han.