Sommarläger i norr

Bodens BK Fotboll fyller 100 år 2018 – och firar med att bjuda in IFK Göteborg till läger i sommar.

Division 2-klubben Bodens BK drog igång sin fotbollssektion 1918. Det innebär givetvis att föreningen kommer att fira den här säsongen.

Bland annat genom att bjuda in en kollega söderifrån för en veckas träningsläger innan allsvenskan åter kickar igång efter sommarens VM-uppehåll. Det kommer att ske under BBK:s 100-årsvecka och med samma upplägg som då klubben under slutet av 1990-talet och början av 2000 på hemmaarenan Björknäsvallen gästades av brittiska storheter som Leeds United, Tottenham och Aston Villa.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren och tränare Poya Asbaghi besökte den gångna helgen Norrbotten, klubben och deras anläggning. Gren:
– Vi kikade på anläggningar och andra faciliteter och är mer än nöjda. Dessutom oerhört tacksamma för det erbjudande vi fått och det bemötande Bodens BK stod för.

Ytterligare ett läger inför omstarten är bokat. Även där står arrangörerna för uppehälle. IFK Göteborg kommer att ladda i Dala– och ishockeymetropolen Leksand. Ett antal företag på orten medverkar till att landets mest framgångsrika fotbollsförening kommer på besök 11–17 juni.

Det kommer naturligtvis att spelas matcher under de båda lägren.
– Två vid varje tillfälle, det vill säga totalt fyra. Däremot är det inte klart med alla motståndare, säger Mats Gren.

Lördag 30 juni är det födelsedagsmöte med Boden BK Fotboll.