Gå direkt till sidans innehåll
Leksands IF

Succén fortsätter: Leksand är ny tvåa

Två snabba mål och Leksand hakar fortsatt på i den absoluta toppen av hockeyallsvenskan.

Leksand har nu två raka segrar hemma i Tegera arena.

För Södertälje ser det tyngre ut.

Redan efter tio minuters spel stod det 2-0 i Tegera arena. Då hade, i tur och ordning, Emil Bemström och Patrik Norsén gjort varsitt mål. I andra perioden var det Södertälje som inledde på tårna. Trettio sekunder in i perioden reducerade Lucas Carlsson för gästerna. Men det skulle inte stå sig länge. Isac Skedung tryckte in en kvittering på ett fint skott från Johan Porsberger och Leksand hade återigen tvåmålsledning.

– Det syns direkt att vi är sugna på att spela och  engagerade. Vi gör sakerna rätt håller pucken i anfallszon och skapar jättemycket lägen, säger Leksands Jesper Ollas i C More.

Södertäljes femte raka förlust

Södertälje reducerade återigen i tredje perioden men Leksand höll i från och tog tre viktiga poäng i toppstriden. Leksand ligger just nu tvåa i hockeyallsvenskan tre poäng bakom ledande Timrå.

– Vi vill ligga högre upp än vi gör just nu, säger Jesper Ollas.

Södertälje å sin sida går riktigt trögt för tillfället. Förlusten i Tegera arena var Södertäljes femte raka förlust.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.