Inför Manchester City – Tottenham

Tottenham beger sig ut på vägarna, då det är dags att ta sig an nuvarande ligaledarna Manchester City! Det är ett mycket stort möte, för vilket lag som än åker till Ethiad under den här säsongen, men för Tottenham, som under de senaste mötena har satt upp en mycket god kamp mot de blå från Manchester, är det en extra dimension till det hela. Efter att framgångsrikt ha spelat sig ur en svacka med måltorka och inga vinster, är Tottenham än en gång tillbaka på banan och med rätt kurs, siktet inställt på vinst på Ethiad, något som inget Premier League-lag har lyckats med sedan Chelsea vann med 2-1 den 5 april i fjol. Tottenham, som senast spelade oavgjort mot City i januari i år, hade innan dess lyckats vinna tre matcher på raken i PL-sammanhang mot jättarna, men det återstår att se om de kan ta sig an dem nu.

City har ännu inte förlorat en match i Premier League på 17 spelade ligamatcher, och det är enbart Everton av alla lag som har lyckats spela lika mot dem, då de möttes i säsongens andra match i augusti. Tränare Pep Guardiola lyckades därtill också att knäppa till José Mourinho, då de båda tränarna möttes i ett hett Manchester-derby och där Guardiolas lag gick segrande ur striden, vilket kan ha varit mycket nyttigt efter att de blåa haft några snäva vinster i sista minuten, inklusive en chockförlust i Champions League mot Shaktar Donetsk. De vann senast med 4-0 mot Swansea på bortaplan, och är med all säkerhet taggade på att behålla sitt momentum julhetsen igenom.

Tottenham gjorde vad de skulle mot Brighton och lyckades komma iväg med tre poäng, efter mål från Serge Aurier och Heung-Min Son, och mycket bollkontrol för de liljevitas del. Som väntat var det Rose och Aurier som fick speltid från start i denna match, och Sissoko klev in på mittfältet bredvid Winks. Det enda något förvånande var det faktum att Dele satt på bänken från start och Son klev in i hans ställe – vad som senare visade sig vara ett ganska snyggt drag. Det var en måste-match och Tottenham har bevisat att de är tillbaka på banan, och även tillbaka i topp fyra med vinsten mot Brighton. Foksuet ser ut att vara tillbaka och vi kan komma att behöva varenda uns av det som finns inför detta möte med Manchester City. Det finns nog rimligtvis inte många där ute som tror att vi faktiskt kommer att kunna ta oss an de blåa jättarna, som för närvarande åtnjuter en 11-poängs försprång i ligan, men man kan ju alltid försöka.

I Pochettinos intervjuer inför matchen har han pratat i positiva termer och den argentinske tränaren verkar se mycket fram emot chansen att spela mot Englands, och ett av Europas, bästa lag just nu. Han har understrukit att vi skall njuta av matchen och se det som en fantastisk utmaning att möta City, och är motiverad och glad inför mötet. Det tycker jag bådar extremt gott, då en annan bara hade sett mörker inför prospektet av att möta ett anfall bestående av David Silva, Kevin de Bruyne, Gabriel Jesus och Sergio Aguero. Jag gillar Pochettinos positivitet och tror att det är viktigt, kan han smitta av det på spelarna och se till att vi går in med en attityd av att vi har ingenting att förlora här, det är bara att köra på! Så tror jag att vi kommer göra bra ifrån oss.

I en match likt denna krävs våra allra bästa spelare. Dessvärre är Toby Alderweireld och Victor Wanyama fortfarande ur spel, men det kommer bli intressant att se hur Pochettino kommer välja att använda sig av Lamela, som nyss har återvänt. Det kommer också att bli intressant att se om Son igen får chansen i startelvan eller om till exempel Sissoko flyttas upp. Jag tror att Pochettino kan välja att ställa upp såhär:

Kane

Son Eriksen Dele

Winks Dembélé

Davies Vertonghen Dier Trippier

Lloris

I slutändan tror jag att han kommer att gå med de spelare som har spelat mest hittills under säsongen, och slänga in spelare som Lamela i andra halvlek som ett energiknippe som kan återuppliva matchen, men det återstår att se hur argentinaren väljer att göra. Hur som helst så tror jag verkligen att vi har en god chans att göra någonting bra i denna match. Hittills är det inga som har lyckats klå City och det tar pressen från oss lite. Det är liksom inget lag som man bör vinna över, det kommer snarare vara något som liknar ett mirakel om vi faktiskt lyckas med att klå dem. Detta är dock ett lag som har spelat lika samt utklassat Real Madrid, så jag tänker att City inte bör vara något speciellt stort hinder. Bara ett oavgjort resultat och en poäng hade varit fantastiskt här!

COYS!

/ Emma Tobiasson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*