Rapport: Mållöst mot Baggies

Bild till nyheten Rapport: Mållöst mot Baggies
Liverpool tog emot West Bromwich på hemmaplan bara tre dagar efter det sura krysset i derbyt mot Everton. Det blev en seg och snål tillställning där Pardew parkerade bussen för att få med sig ett poäng hem. Dominic Solanke fick ett segermål avblåst för hands – var det rätt? Logga in och diskutera.
PREMATCH

West Brom låg på 18:e plats inför kvällens drabbning och skulle vid seger klättra över nedflyttningsstrecket. Liverpool på 5:e eftersom Burnley klättrade om efter sin seger mot Stoke igår.

FÖRSTA HALVLEK

Klopp roterade än en gång i startelvan men dagens lag var mer likt det lag som kanske får anses som det bästa på pappret men där Karius fick vakta kassen och Trent spelade högerback. Annars var det den fina 4-4-2 uppställning vi sett på senaste med Mane, Gini, Can, Phil på mittfältet och med firman Firmino-Salah på topp.

West Bromwich ställde upp en sexbackslinje redan från minut ett där Liverpool hade allt bollinnehav och försökte sätta upp ett snabbt passningsspel med smarta löpningar men bortalaget försvarade sig stabilt och släppte inte till många vassa chanser.

Firmino fick ett bra läge efter en magisk framspelning av Salah och skulle brassen bara spelat snett bakåt hade Phil satt 1-0 men Bobby gick på eget avslut och sköt utanför. Någon minut senare bröt Salah igenom med en löpning som blev till ett farligt läge men West Brom höll nollan intakt.

Vassaste läget i första halvlek var Robson-Kanus skott som prickade ribban annars bestod Albions anfall för det mesta av långa bollar på Rondon.

Första halvlek slutade mållöst.

ANDRA HALVLEK

Klopp gör inga byten till andra halvlek men där emot gör han en taktisk ändring och ställer upp en mer 4-3-3 uppställning där Salah och Mane flankar Firnino längst fram och Coutinho ligger framför Can och Gini på mittfältet.

Liverpool höjer tempot i andra halvlek och man kände att det hängde ett mål i luften i princip hela halvleken och i den 82:e minuten gör inhoppande Solanke 1-0 som dock döms bort på grund av en tveksam hands. Liverpool skapar ett bra tryck under de sista 10 minuterna av matchen och skapar ett antal lägen men The Baggies buss står stabilt utanför straffområdet och man får inte in bollen tros massivt bollinnehav.

Matchen slutar mållöst och ett frustrerat Liverpool tappar 2 poäng medan the Baggies vinner 1. Därmed inkasserar Liverpool in sitt sjunde kryss för säsongen och tappar ytterligare mark i toppen och ligger efter omgång 17 på en 5:e plats med samma poäng som Tottenham och fyra poäng upp till Chelsea.