Inget kan stoppa Man City just nu. I kväll blev det 4-0 borta mot Swansea. Foto: TT.

Man City fortsätter skriva historia

Uppdaterad
Publicerad

Segermaskinen Manchester City vann borta mot Swansea med 4-0 och fortsätter att skriva historia. Laget tog sin 15:e raka ligaseger, vilket inget annat lag lyckats med någonsin i den högsta ligan i England, alltså tillbaka till starten 1888-89.

– Att vinna 15 matcher i rad ger oss en massa självförtroende. Om människor gillar att se oss är det bästa gåvan, säger tränaren Pep Guardiola enligt BBC. 

Arsenal hade 14 raka ligasegrar över två säsonger mellan februari och augusti 2002 men det rekordet är nu också utraderat. I dag hade spanjoren David Silva en stor kväll med två mål efter att ha varit på ett fantastiskt spelhumör.

– Jag är så glad för David Silva. Vi kan inte dölja hans kvaliteter men han är inte känd för att göra så många mål. Han är vass och i praktslag, säger Guardiola.

Enligt Guardiola finns det ingen risk för att laget invaggas ifalsk säkerhet.

– Det kommer inte att hända. Folk kanske tror att vi har vunnit ligan men det har vi inte, säger han.   

City hyllades av Swanseas tränare

Det kanske bästa betyget fick City av Swanseas tränare Paul Clement.

– Tidvis var det plågsamt att stå vid sidlinjen och titta på och se mitt lag lida under så långa perioder. Det var tufft att se att de var så dominanta. Det är ett av de bästa fotbollslag jag över huvudtaget sett, säger Clement.

På de 17 första matcherna i ligan har Man City 16 segrar och ett kryss också det ett rekord för en start av högsta serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.