Efter månader av frånvaro från ishockeyn – Jimmie Ericsson tillbaka i Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Jimmie Ericsson tillbaka i Skellefteå AIK

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Efter månader av spekulationer återvänder Jimmie Ericsson till Skellefteå AIK.

– Det är en stor glädje att få spela hockey igen, säger den förre lagkaptenen till klubbens hemsida.

Jimmie Ericsson, som i februari fyller 38 år, kom till Skellefteå AIK hösten 2002 och inleder i och med dagens besked sin 14:e säsong i klubben. Under sin tid i Skellefteå AIK har Ericsson tagit två SM-guld, han har dessutom vunnit VM-guld, OS-silver samt blivit KHL-mästare med St Petersburg.

– Nu väntar fortsatt hårt jobb, och det kommer inte bli spel för mig den första tiden. Men det är en stor glädje att få spela hockey igen och vara tillbaka i laget, säger Ericsson.

Siktar på januari

– Att få tillbaka honom i laget är viktigt ur många aspekter, han är inte bara en bra hockeyspelare och ledare utan han har även respekt bland lagkamrater, motståndare och domare. Han har ett driv och vill vinna, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

Ericsson kommer att träna ordentligt med laget innan det blir dags för match för att förbereda kroppen maximalt.

– Han har varit på is med U20, vårt hockeygym och med SK Lejon. Nu väntar några veckors träning med laget då han får köra ordentligt och hårt för att vänja kroppen. Sedan är planen att han ska matchas in under januari, säger Lindgren.

Jimmie Ericsson står för närvarande på 499 SHL-matcher, comebackmatchen blir med andra ord speciell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.